Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарявай, докато четеш - деца от цялата страна сбъдват благотворителни каузи

Неонатологичното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Шумен получи като дарение преносима инфузионна помпа от четящите деца, участници в проекта "Дарявай, докато четеш". Проектът е на Инер Уил клуб - Шумен.

Инфузионните помпи се използват ежедневно в стабилизирането на недоносените деца. С тях се вливат глюкозни и електролитни разтвори, дозират се прецизно прилаганите медикаменти. "Дари любов и помогни на новородените недоносени деца" е петнадесетата реализирана кауза по проекта "Дарявай, докато четеш", като в него се включват деца от цялата страна.

Как децата реализират благотворителни каузи, докато четат, чуйте от Здравка Йорданова от Инер Уил клуб - Шумен. С нея разговаря Людмила Борисова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мобилна ескейп стая в Шумен

Първата у нас мобилна ескейп стая е вече 10 дни в Шумен, разположена зад зала "Арена Шумен". Зад вратата и ви очаква мистичен свят и напълно безплатно се впускате във вълнуващо приключение - търсене на препис на Свещеното писание - Библията. Иновативната идея е на група бизнесмени живеещи в чужбина, запалени от идеята да споделят впечатляващия..

публикувано на 31.07.24 в 14:17

Нов физкултурен салон за децата

Сериозни строителни дейности се извършват в двора на Началното училище „Княз Борис Първи“ в Шумен. Непосредствено до училищната сграда ще бъде издигнат физкултурен салон.  Началното училище е построено през 1907 година, но без салон за физкултура. Досега тези учебни часове се водят в пригодена за целта класна стая. Новият физкултурен салон ще има..

публикувано на 31.07.24 в 13:43

Усилени ремонти в Нови пазар

В община Нови пазар започна изпълнението на проект за ремонт на една от големите улици –   вход към града – ул „Плиска“. Общината спечели и проект по Националния план за възстановяване и устойчивост за подмяна на уличното осветление. Покрай дейностите по уличната мрежа, от началото на този месец бе въведено и платено паркиране. Синята зона вече е..

публикувано на 31.07.24 в 10:42

Сговорно село планина повдига

В село Голямо Църквище живеят има-няма 280 души, но много задружни. Инициативите в последните месеци идват от Сунай Шабан – бизнесмен, собственик на фирма за изкопни дейности и първи мандат общински съветник в местния парламент на Омуртаг. Преди повече от 12 години Шабан, който сега е на 45 години, претърпял адска катастрофа - като пътник..

публикувано на 30.07.24 в 14:03

Камъчета с послания

Камъчета с послания и призиви за добрини са разпространени в 20 български града. Инициативата е на младата студентка Габриела Димова. Тя е от Велики Преслав, учи в Лондон, а идеята си организира сама чрез създадената от нея Фондация „Щастъчета“. Идеята на тази инициатива е да припомним на хората, че дори малките добрини, които правим, имат значение...

публикувано на 30.07.24 в 08:30

Звездното небе на Сезел

Не е по силите на всеки с една купа нарязано червено зеле да пресъздаде репродукция на едно от най-разпознаваемите платна в историята на изобразителното изкуство и да спечели първа награда. Тя обаче успява. За учителката Сезел Ферад от шуменското Средно училище „Трайко Симеонов“ и поредния й успех разказваме отново заради огромното й любопитство към..

публикувано на 30.07.24 в 08:07

Библиотека в храма

„От хора, които имат интерес към четенето се нуждаем, другото се нареди с Божията воля“. Така отец Бисер от храма „Свето Успение Богородично“ в Търговище започва разказа за идеята на енориашите в църковната сграда да бъде подреден библиотечен кът.  Шкафовете и витрините са готови и в тях редом с книжнината, с която храма разполага, ще се наредят и..

публикувано на 29.07.24 в 08:23