Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разкопки по празниците

7
Снимка: Радио Шумен

Разкопан тротоар тормози жители на Шумен. В социалните мрежи се появиха снимки, които показват зейналите трапове. Става дума за улица „Цар Освободител“, която е изключително натоварена, а тротоарите са тесни, тъй като тя е от старата част на града. Там обаче има търговски обекти и лекарски кабинети. Тоест, движението е интензивно.

Тръгнахме по слушателския сигнал. Между улиците „Петър Парчевич“ и „Лайош Кошут“ южният тротоар е разкопан. Пешеходци вървят по платното, а при повече автомобили има риск за техния живот. Други предпочитат да се блъскат на отсрещния тротоар, но и там се налага някои да слязат на асфалта. Докато пешеходците все някак ще намерят начин да преминат този участък, за търговците това е сериозен проблем.

Галя Недева има магазинче там, изнесла е част от стоката навън, за да се разбере, че работи. Все пак за тях предпразничните дни са жътва или както казва народът - ден година храни.

„Виждате, че няма как да се влезе даже в магазина. Не стига, че пандемията ни се отрази много зле, но сега нямаме и клиенти. Горим тока само“, каза Галя Недева, собственичка на магазин за дрехи.

Търговците не са против ремонтите, но според тях, трябва да се избира подходящо време.

„Не е лошо, но не беше сега моментът – в дъжда, калта и срещу Нова година. Проблем е, защото ние отвсякъде сме ощетени и това е сега още един проблем. Навсякъде съм като в окоп“, обясни Галя Недева тревогите на търговците в региона.

По-оптимистичен бе Петър, който продава плодове, мед и орехи.

„Създава ми проблеми ремонтът, но щом е за благото на града, нека се прави. Лошо е, че е точно срещу Нова година и Коледа. Аз чакам тези празници, а сега работата не върви", каза той.

От седмица и повече районът около старата поликлиника в Шумен е строителна площадка на Енергото. Копае се, за да се положи кабел между два трафопоста. Това било нужно, защото при авария така може да се изключва по-малка редица от абонати.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Изворът в Мараш днес

Ще има ли СПА в Мараш?

План, становище и наредба за ползването на минералната вода от сондажа в шуменското село Мараш ще изработи временната комисия, избрана от Общинския съвет през март тази година. На първото заседание днес всеки от членовете получи папка с документи, събирани от два кметски екипа от 2011 година насам. От 9 март 2011 година община Шумен има 25-годишно..

публикувано на 13.05.21 в 16:52

Малки полицаи в Смядово

Петокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смядово  проведоха поредното си практическо занятие по програмата "Детско полицейско управление", свързано с лична защита. Началникът на  участъка на полицията в Смядово ст. инсп. Венцислав Асенов и инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ- Велики Преслав запознаха децата с..

публикувано на 13.05.21 в 16:31

1.6 милиона за нов асфалт в Шумен

Над 1,6 милиона лева са предвидени в бюджета на Община Шумен за асфалтиране на улици през тази година. За какво обаче ще стигнат тези пари и ще се асфалтира ли приоритетно. На тези въпроси отговори кметът Любомир Христов, който беше на живо в студиото на Радио Шумен преди час. "20 улици ще бъдат частично или цялостно ремонтирани и..

публикувано на 13.05.21 в 15:25
ВиК - Шумен

Корени в тръбата на Черенча

 "Работи се по отстраняването на проблемите по довеждащия водопровод към шуменското село Черенча". Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК Шумен. "Дължината на трасето му е  33 км. С течение на времето във водопровода са прораснали корени, като това е довело до постепенно намаляване на пропускливостта на тръбата", посочиха още от водното дружество...

публикувано на 13.05.21 в 15:14
Село Черенча, община Шумен

Цяло село без вода на Рамазана

Пети ден няма вода в шуменското село Черенча, което е на режим от 2020 г. В Черенча живеят над 500 жители, повечето мюсюлмани, които днес празнуват Рамазан Байрам. По думите на кмета Хасан Мехмедов, запасите от вода навсякъде са изчерпани. Домакинствата се снабдяват от единствената работеща обществена чешма. От там пълнят вода и за домашните животни...

публикувано на 13.05.21 в 12:54

Промяна в движението

От Община Шумен информират гражданите, че заради провеждането на рали „България“ на територията на общината на 15 май, събота, се въвеждат временни промени в организацията на движение. От 8.30 часа до 18.30 часа в събота, 15 май, се спира движението на автомобили по бул. „Симеон Велики“ в участъка от ул. „Тодор Икономов“ до ул. „Ген. Столетов“...

публикувано на 13.05.21 в 12:06

Прибраха дрогиран на мотопед

21-годишен шуменец бил установен да управлява мотопед след употреба на наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Проверката била извършена вчера по обяд в кв. “Мътница“. За проверка бил спрян водач на "Хонда ЦБР" с ловешка регистрация. Мотопедът бил управляван от 21-годишен мъж. Тестван бил за шофиране след употреба на..

публикувано на 13.05.21 в 11:56