Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ледена пързалка на Стадиончето

Снимка: Община Търговище

Ледената пързалка в Търговище отваря врати днес. Съоръжението с площ от 450 кв. м отново е разположено на площадката за спорт и култура „Стадиончето“ зад Центъра за младежки дейности и инициативи. Входът е от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

Пързалката ще работи всеки ден от 10 ч. до 22 ч. при строги противоепидемичните мерки. Влизането ще се осъществява на сесии с продължителност от 1 час. На всяка сесия ще бъдат допускани не повече от 30 души. Желаещите могат да запазват час и предварително.

Цената за вход е 3 лева на час. За наем на кънки ще се доплаща по 2 лв. Начинаещите могат да наемат и обучителни тренажори. Цената за ползването им е 5 лева за 30 минути. На разположение са 150 чифта кънки от 21 до 46 номер. Освен основния гардероб, са осигурени и шкафчета за обувки за посетители, които желаят да ползват собствени кънки.

Предвижда се пързалката да функционира до края на февруари.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Прием в детска градина

Започва кандидатстването за прием в първа група в общинските детски градини в Търговище за учебната 2021/2022 година. До 29 април р одителите или настойниците могат да подават заявление за прием в до три детски градини на територията на община Търговище. С предимство при класирането ще бъдат деца и родители с настоящ или постоянен адрес на територията..

публикувано на 04.03.21 в 15:55

Незаконна сеч в Антоновско

Ремарке с 25 куб. м дървесина задържаха горски служители от Регионалната дирекция по горите – Шумен. Нарушението е констатирано при рутинна проверка в землището на антоновското село Стеврек. При обход на района проверяващите установили ремарке, натоварено с дървесина от вида благун. В землището няма издадени позволителни за сеч,..

публикувано на 04.03.21 в 14:21

Български стихотворения за празника

С молебен за благоденствието на българския народ, отслужен в храм „Св. Йоан Рилски“ започнаха честванията на 143-годишнината от Освобождението на България в Търговище. Над 200 души се включиха в инициативата „Движение с патриотично стихотворение“. Всички те преминаха маршрута от централната алея в парка „Борово око“ до паметника на..

публикувано на 03.03.21 в 14:40

Гражданите за по-добър живот

Онлайн платформа ще осигурява по-широко гражданско участие в управлението на Търговище. В момента тя се адаптира за нуждите на администрацията. Създават се раздели за дискусии и за обсъждане на проекти на общинските нормативни актове. В платформата ще има и раздел, в който гражданите ще могат да дават предложения как да бъде подобрен животът в..

публикувано на 02.03.21 в 14:18

Доживотен затвор за убийство

Мъж от Завет бе осъден на доживотен затвор от Апелативния съд във Варна за грабеж придружен с убийство, съобщават от Апелативната прокуратура. Съдът уважи протеста на Разградската окръжна прокуратура срещу наложената 20-годишна присъда, произнесена от Окръжния съд. С решението е потвърдена частта за присъдените обезщетения на близките на..

публикувано на 02.03.21 в 10:02

Търговище остава в жълтата зона

Над 2500 души са ваксинирани в Търговищка област досега. С напълно завършена имунизация са 374. С поставена първа доза ваксина са 2184 души, информираха от Областния кризисен щаб. Общият брой на диагностицираните с коронавирус е 2372. Активните случаи са 59. В трите многопрофилни болници в областта –Попово, Омуртаг и Търговище са..

публикувано на 02.03.21 в 09:42

Конкурс за второкласници

Пощенската кутия на инициативата „Вече знам“ очаква второкласниците в Търговище. От днес, всички желаещи да се включат в инициативата могат да изпращат своите писма. В централното фоайе на Община Търговище е разположена пощенската кутия, с познатото им любознателно жирафче. Срокът за изпращане на писмата е 16 април, включително...

публикувано на 01.03.21 в 14:08