Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за шеф на МБАЛ - Исперих

МБАЛ - Исперих
Снимка: МБАЛ Исперих

Да бъде обявен конкурс за управител на МБАЛ - Исперих предлага кметът на общината Белгин Шукри. Това е една от 14-те точки в дневния ред на заседанието на Общинския съвет днес от 17 ч.

„Сегашният управител д-р Абдулах Заргар заема позицията до обявяване на конкурс. Той не отговаря на условието да е български гражданин или гражданин на държава от ЕС“, каза кметът инж. Шукри. „Не знам дали ще се появи друг кандидат за поста, но сме длъжни да обявим конкурса“, посочи тойъ.

Предлага се още с около 20 процента повишение на такса битови отпадъци. „Таксата не е увеличавана от 12 години и парите за сметосъбиране и сметоизвозване не са достатъчни“, каза още Белгин Шукри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Снимайте своето щуро лято

Ако вече сте натрупали достатъчно спомени в снимки или ви предстои да отидете на екскурзия в страната или чужбина, непременно помислете дали да не участвате във фотографския конкурс „Моето различно щуро лято“. Освен снимки от пътешествия, се очакват и кадри, запечатали моменти на добротворство, човечност и позитивни събития, съобщават..

публикувано на 14.08.24 в 12:15

Смърт на пътя

Възрастен мъж е починал при катастрофа в заветското село Острово, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен вчера около 11,30 ч. на телефон 112. На място е установено, че триколка за инвалиди, управлявана от 86-годишен мъж, излязла от странична улица на главния път, където преминавал лек..

публикувано на 14.08.24 в 09:52

Закрила за даровитите деца

Искания за закрила на деца с изявени дарба започна да приема община Разград. На своето заседение през юли Общинският съвет прие две възможности за подкрепа на талантливите деца. Едната е по националната програма за учениците от 8 до 12 клас, които са постигнали успехи на национални или международни конкурси, олимпиади или състезания. Кандидатстването е..

публикувано на 13.08.24 в 12:51

Мотосъбор с кауза

Националният мотосъбор започва тази вечер в Разград. Събитието ще продължи до 11 август, съобщава БТА.  Организаторите от мото клуб „Лудогорски братя“ са подготвили много игри и изненади за почитателите на моторите, рок музиката и бирата. Ще има и концерт на група „Обратен ефект“.  Официалното откриване е от 19:00 часа в местността „Пчелина“. В..

публикувано на 09.08.24 в 13:17

Почистват алеи и градинки

Започна почистване и оформяне на парковите пространства в пешеходните зони в кварталите на Разград. За това съобщават от общинската администрация.  Тези дейности вече са извършени в жк „Абритус“, вчера се работи в жк „Васил Левски“, както и пред спортна зала „Лудогорец“.  Днес служителите на общинското предприятие ще продължат в жк „Освобождение“, жк..

публикувано на 09.08.24 в 09:01

Набиха работник в автосервиз

47-годишен мъж пострада след нанесен му побой от двама непознати. Това съобщават от разградската полиция. Около 21:50 часа на 7 август двамата влизат в автосервиз и се нахвърлят върху работещия там. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ-Разград, където е установено, че е със счупени нос и дясна ръка. Настанен е за лечение в Хирургично отделение.  По..

публикувано на 08.08.24 в 11:16

Тежко ранен при злополука

С временна опасност за живота в разградската болница е настанен 70-годишен мъж от Разград. Той е пострадал при злополука, която е станала около 11.30 часа на 7 август, съобщават от полицията в Разград.  След скъсване на метално въже на механизъм за товаро-разтоварна дейност в бивш цех за мебели на ул. „Габрово“ в Разград мъжът е бил затиснат под..

публикувано на 08.08.24 в 11:10