Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лаптопи за деца в нужда

Лаптопи, мултифункционални устройства и рутери бяха доставени в центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи, съобщават от общинската администрация в Разград.

Проектът е на стойност 12 300 лева, а финансирането е от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Купени са 16 преносими компютъра, 4 мултифункционални устройства и четири рутера.

Оборудването ще се използва от учениците по време на дистанционното им обучение. Устройствата ще бъдат инсталирани в компютърни зали в сградите, по-известни като „къщичките“. Там ще могат да ги използват всички 56 деца и младежи, потребители на двата комплекса.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Телефон за хора в нужда

Горещ телефон за поставени под карантина, възрастни хора и хора с увреждания разкриват в Кубрат, съобщиха от администрацията. На него ще може да се заявява доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови..

публикувано на 27.07.21 в 13:32

Безплатна вода в Кубрат

Безплатна минерална вода раздаваха днес в центъра на Кубрат заради високите температури. Инициативата на кмета Алкин Неби и местната администрация ще продължи и утре. "Приветстваме идеята на кмета, защото наистина има хора, за които водата е особено необходима", коментираха жители на лудогорския град.

публикувано на 27.07.21 в 12:45

Възрастна жена измами алоджии

72-годишна жена от Разград е била въвлечена в телефонна измама, но в крайна сметка не се е вързала на номера. Около 13.00 ч. на 26 юли тя получила обаждане на стационарния телефон, че се извършва „полицейска операция“, за чийто успешен завършек трябва да помогне. Възрастната жена приготвила 3500 евро, наела такси и тръгнала към Русе. Опитът..

публикувано на 27.07.21 в 10:29

Удар пред Общината

Пиян възрастен мъж катастрофира пред сградата на Община Завет, съобщават от разградската полиция. Сигнал за пътно-транспортното произшествие е получен около 19.15 ч. вчера - 25 юли, в РУ - Кубрат. На място пред сградата на Община Завет е установено, че лек автомобил „Ауди А6“ се е ударил челно в декоративна бетонна топка, монтирана на..

публикувано на 26.07.21 в 09:50

Сеч на дърва погуби жена

52-годишна жена от село Брестовене почина, след като бе затисната от клон на дърво. Това съобщават от полицията в Разград. Сигналът за нещастния инцидент е получен в 08.15 ч. на 25 юли - вчера, на телефон 112. Жената с двамата си сина - на 21 и на 18 години, събирали дърва в местността „Каракуз“ край селото. При рязане с бичкия на дърво от вида липа,..

публикувано на 26.07.21 в 09:43

Малки детективи по следите

Детска академия по безопасност организира за 21-ва поредна година Областната дирекция на МВР в Разград. Инициативата събра децата от първа смяна на "Еколято 2021". Разделени на групи, те имаха възможност да се запознаят с работата на криминалисти, пътни полицаи и пожарникари, а доброволци от младежкия Червен кръст обясниха правилата за оказване на..

публикувано на 23.07.21 в 14:37

Започва Панаирът на киселото мляко

Разград е домакин на 19-тото издание на  Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. Събитието е представителен фестивал под егидата на ЮНЕСКО и ще продължи до 24 юли включително. В основата му е една кулинарна традиция - прочутото капанско кисело мляко, което се приготвя по древна местна рецепта до наши..

публикувано на 22.07.21 в 10:57