Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първите 130 ваксини вече са в Разград

Снимка: БГНЕС

Първите ваксини за имунизацията на 130 здравни работници на първа линия вече пристигнаха в Разград под полицейски ескорт,  съобщи областният управител Гюнай Хюсмен. Те се съхраняват в хладилник в сградата на Регионалната здравна инспекция и са поставени под охрана. Първите ваксинации ще бъде направени на 29 и 30 декември в специално подготвен имунизационен кабинет в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Ще работят два екипа, сформирани от персонала на лечебното заведение. Общо 520 здравни работници са заявили желание да бъдат ваксинирани. Първи през имунизационния кабинет ще преминат специалистите от областната болница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов областен управител на Разград

Днес Владимир Димитров отново встъпи в длъжност като областен управител на област Разград с решение на правителството. Севджан Съдкъев бе освободен със същия документ от поста с днешна дата. Последният областен управител предаде на новоназначения символично ключа и печата на Областна администрация в присъствието на служителите в..

публикувано на 31.07.24 в 16:16

Момче подпали къща

12-годишно момче е причинило пожар в имат в кубратското село Тертер. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за запаления недвижим имот е получен около 14:00 часа на 30 юли. След загасянето на пожара при извършения на място оглед е установено, че пламъците са обхванали имота заради неправилно боравене с открит огън в съседна къща.  В..

публикувано на 31.07.24 в 12:05

Райски газ и вейпове в колата

22-годишен мъж от самуилското село Голяма вода е задържан за притежание и разпространение на забранени от закона вещества. Това съобщават от разградската полиция. Снощи около 18.20 часа на отбивка за село Радинград е спрян лек автомобил „Ауди А4“. При извършеното претърсване са намерени 20 електронни вейпа и капсули в картонени опаковки с надпис..

публикувано на 31.07.24 в 11:23

Моето различно щуро лято

Събират снимки за петия фотоконкурс „Моето различно щуро лято“. Това съобщават от община Разград. За пореден път Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни отправя предизвикателство към младите любители на фотографията. Те могат да участват в петото издание, като отразят в снимките си летни..

публикувано на 31.07.24 в 10:39

Четвърт милион за общински имот

20 докладни записки приеха общинските съветници в Разград на юлското си заседание.  Според едно от решенията, се дава възможност на хора с уреждания да ползват безплатно до 5 пъти месечно плувния басейн в ОУ “Иван Тургенев“. За целта обаче желаещите ще трябва да представят ТЕЛК решение.  Изменение има и в Програмата за управление и разпореждане с..

публикувано на 31.07.24 в 10:09

Изграждат STEM среда

В 12 училища в Разградска област ще бъде изградена училищна STEM среда. Четири от тях са в Разград, в Лозница и село Сейдол, четири в община Кубрат – в селата Севар, Юпер, Сеслав и едно в общинския център, както и две в исперихските села Китанчево и Лудогорци. Това съобщават от Областния информационен център.  Дейностите включват обновяване,..

публикувано на 31.07.24 в 08:51

Променят общински наредби

20 докладни записки включва дневният ред на Общинския съвет в Разград, който ще заседава днес - 30 юли. Две от решенията, които предстои съветниците да вземат, са свързани с изменения на общински наредби. Едното касае Наредбата за местните такси и цени на услуги във връзка с ползването по 5 пъти безплатно в месеца на лица с увреждания след..

публикувано на 30.07.24 в 08:23