Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Арест за убийство и наркотици

Задържаха мъж, обвиняем по две дела - за смъртта на пешеходец в Пиргово и за разпространение на наркотици.Това съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Според прокуратурата, той е бил осъждан два пъти за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол над допустимата и 36 пъти е бил наказван за нарушения по Закона за движение по пътищата.

На 14.12.2020 г. употребил алкохол, като концентрацията му в кръвта била 1,33‰.  Въпреки това, в тъмната част на денонощието карал по ул. „Пиргос” в селото. Поради употребения алкохол, не забелязал, че пред него по пътното платно се движел пешеходец и го ударил с предната дясна част на колата. Смъртта на пешеходеца настъпила незабавно.

На 15/16.12.2020 г., управлявайки лек автомобил, не се подчинил на подадения сигнал със стоп палка и опитал да избяга, но бил задържан. Малко преди да спре, возещата се на предната дясна седалка жена изхвърлила от колата цигарена кутия, в която имаало 5,15 грама хероин. В автомобила пред скоростния лост са намерени и 0,30 грама метамфетамин.

Определенията на Окръжния съд в Русе, с които е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на мъжа и жената, вече са окончателни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разбиха печатница за фалшиви пари

Печатница за фалшиви пари разкриха криминалистите от Областната дирекция на МВР - Русе, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. От началото на годината в русенската полииция са получени няколко сигнала от граждани за осъществени с тях разплащания с фалшиви 50-левки в различни обекти в Русе. При разследването и извършените..

публикувано на 23.07.21 в 15:58
Белодробна болница - Русе

Дарения за Белодробната болница

Дарителска кампания за подмяна на легловата база в Белодробната болница в Русе беше обявена днес. Инициативата е на хуманитарните клубове в града, които търсят подкрепа от съмишленици в страната и чужбина.  50 специализирани болнични легла и допълнително оборудване за медицинско обслужване и удобство на пациентите ще бъдат купени и..

публикувано на 23.07.21 в 13:51

Замърсители на въздуха - на прокурор

Община Русе сезира Прокуратурата, ДАНС и МВР за установяване и санкциониране на отговорните за замърсяването на въздуха в града. Това стана ясно по време на среща на кмета на Русе Пенчо Милков с окръжния прокурор и директорите на полицията и на „Национална сигурност“. Зачестяват сигналите за неприятни миризми вследствие на емисии, отделяни във..

публикувано на 23.07.21 в 08:23

Грижа за войнишки паметник

Членове на клуб „Родолюбие“ от Ценово поеха шефство над новия паметник в село Беляново. Те ще поддържат пространството около монумента. Монументът е издигнат в центъра на най-малкото населено място в общината със съдействието и подкрепата на областната и общинската структури на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и..

публикувано на 21.07.21 в 13:38

Гущер за подарък

Русенският Екомузей получи като дарение гущер, обитаващ разнообразни пустинни и полупустинни територии в Австралия. Предоставен е от Радослав Радков от Кубрат, който до този момент го отглежда като домашен любимец, но поради липса на достатъчно пространство, не може да продължи да се грижи за него. Агамата е на две години. Животното идва със..

публикувано на 21.07.21 в 13:34

Безплатни прегледи

Кампанията за провеждане на безплатни ревматологични прегледи на УМБАЛ „Медика Русе“ продължава тази събота (24 юли) заради предизвикания интерес. Безплатните прегледи ще се провеждат в диагностично-консултативния блок на болницата. Записването се извършва предварително на регистратурата на лечебното заведение с адрес - Русе, ж.к...

публикувано на 19.07.21 в 13:19

Благоустрояват кварталите

Детски и фитнес площадки, ново осветление и асфалтирани междублокови алеи са изградени до момента в кварталите на Русе. Продължава работата на местната администрация за подобряване условията на жилищната среда в русенските квартали. От началото на годината Община Русе е вложила собствени средства в изграждането на 7 нови детски площадки...

публикувано на 19.07.21 в 12:43