Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Медицинският хеликоптер идва

3
Снимка: БГНЕС

Пътна карта за медицинска евакуация по въздух на пострадали български граждани представи днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пред премиера Бойко Борисов.

Той допълни, че вече е обявена обществена поръчка за купуването на един хеликоптер с европейски средства.

„Той ще бъде оборудван с цялата медицинска техника, необходима за извършване на медицинско спасяване на територията на България“, заяви министър Ангелов.

Той добави, че са проведени редица срещи с представители на военни заводи за извършване на ремонт на 4-те вертолета „Кугър“, определени за медицинско спасяване по въздух на пострадали.

Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че и занапред правителството ще продължи да изпраща наличните хеликоптери и самолети за оказване на помощ на нуждаещи се български граждани в страната и чужбина.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Само трима новозаразени в Североизтока

Без нови случаи на коронавирус за денонощието са три области в Североизточна България – Шумен, Силистра и Разград. Това показват данните в Единния информационен портал. В Търговищко има двама новозаразени, а в Русенско – един. В страната положителните проби са 95 или под 1% от направените над 12 000 теста. Починалите за изминалите 24 часа са..

публикувано на 17.06.21 в 05:49

Дигитални услуги от Енергото

Енерго Про дигитализира част от услугите в Центровете за обслужване на клиенти.   Една от последните оптимизации е въвеждането на таблети при подписването на част от документите . По-ранните етапи на проекта направиха възможно заявяването на услуги, подаване на документи и проследяването на статуса на изпълнение през специална платформа..

публикувано на 16.06.21 в 11:42

Облачно, дъждовно, хладно

В 6 часа по 16 градуса беше температурата в Шумен и Русе, 17 - в Силистра, в Разград и Търговище - 15 градуса. Сумарните валежи до 6 часа: Разград - 26, Силистра - 21, Шумен - 11 и Русе - 9 мм.   И днес над Североизточна България ще има значителна облачност. С прекъсване валежите ще продължат, но вече по-слаби ще бъдат в Добруджа, където досега бяха с..

публикувано на 16.06.21 в 06:24

Адреси без ток

В  Шумен  от 09:00 ч. до 17:00 ч. , ще бъде прекъснато захранването в района на Областно пътно управление, "Петрол" АД, "Сиго-транс" ЕООД, "Оренда 713" ЕООД, "Фуражи" ООД. В  Русе  от 08:30 ч. до 16:30 ч., няма да има ток в района на селата Батишница, Бъзовец и Чилнов.

публикувано на 16.06.21 в 04:45

17 нови случая в Североизтока

17 са новите случаи на COVID-19 в Североизточна България за  изминалото денонощие. По 5 новозаразени има в Русенско и Търговищко, 4 - в Шуменска област, 3 - в Разградско. Това показват данните на Единния информационен портал. Няма нови случаи в Силистренска област.  161 са новите случаи на коронавирусна инфекция в страната при направени 13 200..

публикувано на 16.06.21 в 04:39

Оранжев код за опасно време

В резултат на развиващ се циклон над Черно море в сряда в източната половина на страната времето отново ще е по-бурно. Вятърът в Североизточна България и в някои райони на Югоизтокa ще е с мощни пориви до 70-80 км/ч. В сила е оранжев код за опасно време в областите Добрич, Шумен, Варна и Бургас, предупреждават от Националния институт по..

публикувано на 15.06.21 в 16:43

Заявления за подвижна урна

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия за предсрочния вот на 11 юли ще имат хората с трайни увреждания, които не могат да напускат дома си, както и онези, поставени под карантина заради COVID-19. Секция за гласуване с подвижна избирателна кутия се образува до 26 юни, при не по-малко от 10 желаещи. Заявленията за вота се подават до..

публикувано на 15.06.21 в 08:39