Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дарение за бедни хора

Снимка: СИДП

Дърва и въглища ще получат като дарение семейства с деца от област Силистра, които в условията на криза не могат да си осигурят необходимото за сезона отопление. Инициативата е на живеещи в жилищен блок на улица „Александър Стамболийки“ № 17 в дунавския град и Женското сдружение „Екатерина Каравелова”.

Първите 5 чувала вече са предоставени на самотна майка с две деца, която е безработна. Тя няма право на държавна помощ и на доходи по социалните програми, защото през пролетта на 2020 г. е била на борсата заради условията на извънредно положение.

Даренията ще продължат с предоставяне на лаптопи на деца от семейства, които не мога да си позволят да закупят електронни устройства на децата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ
МБАЛ - Дулово

Хирургията в МБАЛ - Дулово работи

Хирургичното отделение на дуловската болница от днес отново работи. Това съобщи за Радио Шумен кметът на Общината д-р Юксел Ахмед. Временно бе преустановена работата на отделението заради недостатъчния брой лекари по време на летните месеци, а останалият персонал от хирургията в Дулово беше пуснат в принудителен платен отпуск.

публикувано на 03.08.21 в 15:37

Приемни семейства без деца

В близо една четвърт от приемните семейства не е имало настанени деца за отглеждане. Това показват   данните на Националния екип по проекта "Приеми ме 2015" към края на юни. Свободни са били 455 от общо 1921 семейства. С най-голям процент незаети приемни семейства е област Силистра - 59 на сто, следвана от областите Кърджали и Търговище, където..

публикувано на 03.08.21 в 14:17

Опасност от големи пожари

Над 120 пожара са гасили огнеборци в Силистренска област от началото на годината досега, съобщават от Областната дирекция на МВР. В сухи треви са били 71, 55 – в отпадъци. Благодарение намесата на пожарникарите, са спасени големи площи земеделски култури, къщи и горски масиви. Пожарите в суха растителност се разпространяват бързо,..

публикувано на 03.08.21 в 10:12

Температурен рекорд

Температурен рекорд за датата 2 август е регистриран в 15.45 часа днес в Силистра – 38.6 градуса, показва справка от метеорологичната обсерватория.  Предишният рекорд за 2 август от 36.4 градуса е регистриран през 1998 година.  Най-високата температура през август е измерена на 7 август 2012 година – 40.9 градуса.

публикувано на 02.08.21 в 16:04

Деца редят благотворителен базар

Тази вечер на площад "Свобода" в Силистра децата от клуб по приложно изкуство към Клубове по интереси при Община Силистра с ръководители Юлияна Неделчева и Мирена Костова организират благотворителен базар. Откриването е в 17 часа под Старата липа. Средствата, събрани на базара, ще бъдат дарени чрез кампанията..

публикувано на 30.07.21 в 16:43

Мъжки бой в жегата

36-годишен е със счупени нос и ребро и е настанен в болница без опасност за живота. Това съобщават от силистренската полиция. Мъжът пострадал след спречкване и сбиване с друг мъж вчера около 21:00 часа в Тутракан. Има заподозряно като извършител лице, но работата по изясняването на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 30.07.21 в 09:28

Пенсионери крадат кайсии с камион

Двама души са заловени по време на кражба от овощна градина в землището на село Полковник Ламбриново, съобщават от полицията в Силистра. Вчера около 21:00 часа след получен сигнал полицаи от Участък Айдемир заварили мъж и жена на около 70 години, които беряли в момента кайсии от частния масив. В товарен автомобил, с който двамата се..

публикувано на 29.07.21 в 09:40