Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Енергото дърпа шалтера в студа

Снимка: Радио Шумен

Такова съобщение „краси“ входните врати на няколко блока в шуменския квартал “Тракия“. В най-студените януарски дни от „Електроразпределение Север“ любезно ни обещават 4 часа без ток. Подобно съобщение провокира поредица от въпроси:

1.  Подходящо време за спиране на тока ли е средата на януари, когато синоптиците обещават температурите да са 10 градуса под нулата?

2.  Каква алтернатива за отопление могат да имат шуменци, когато климатиците няма да работят? Ще спрат печките и камините заради липсата на ток.

3.  Как учениците, които все още учат от вкъщи, ще оправдаят отсъствието си от учебни занятия?

4.  Как в работен ден клиентът да присъства при подмяната на електромера, ако не избяга от работното си място?

Ето какви отговори получихме от Петя Попова - директор, Корпоративни комуникации и маркетинг в „Енерго-про“ – Варна.

Здравейте, г-н Трайков,

След разговора ни днес, Ви изпращам допълнителна информация в отговор на Вашите въпроси:

Подмяната на електромери на територията на "Електроразпределение Север" е целогодишна дейност, която се извършва в определен срок, съгласно закона за измерванията. Електроразпределителното дружество има задължението да направи подмяната преди изтичането на 4 или 6 години от монтажа, в зависимост от вида на електромера. Времетраенето на една подмяна и съответно изключването на електрозахранването е в рамките на 15 минути за конкретното устройство. ЕРП Север изпълнява стриктно ангажимента си да уведомява своите клиентите предварително за предстоящите планирани прекъсвания по райони. При подмяната се съставя констативен протокол, подписан от клиента, домоуправител или друг свидетел, в който се удостоверява, че данните на демонтирания електромер са коректно вписани. Подмяната е изцяло за сметка на дружеството и е в интерес на клиентите, защото се гарантира точност и качество на измерването.

"Електроразпределение Север" е заложило дейностите по мрежата в Североизточна България в своята инвестиционна и ремонтна програма. През 2020 електроразпределителното дружество беше силно ограничено при изпълнението на поетите ангажименти, които са част от неговите лицензионни задължения. Продължилото с месеци извънредно положение забави редица проекти за рехабилитация на съоръженията. Дружеството направи всичко възможно по-мащабните дейности, свързаните с по-дълготрайни прекъсвания на електрозахранването, да приключат през есента, преди застудяване на времето. ЕРП Север продължи своята работа по мрежата при непрекъсната координация с местната власт, за да бъдат съобразени прекъсванията с общинските разпоредби по места.

Поздрави,

Петя Попова/Petya Popova

Директор, Корпоративни комуникации и маркетинг


ВИЖТЕ ОЩЕ

Добри добиви тази година

На 95% е ожънат ечемикът в Шуменска област, по данни на Областната дирекция „Земеделие“. Във всички общини приключи реколтирането, с изключение на община Велики Преслав. До момента средният добив е около 616 кг/дка. Пшеницата е ожъната на 87%. 563 кг/дка е средният добив. И при двете култури няма пропаднали площи тази година, информират..

публикувано на 30.07.21 в 16:37

В Нови пазар раздават вода

В горещите летни дни, в които температурите на сянка достигнаха 40 градуса, от Община Нови пазар започнахме раздаване на минерална вода на жителите и гостите на града. Това се случи в централната част на града, като бяха раздадени над 300 бутилки от разхладителната течност. Инициативата е на Община Нови..

публикувано на 30.07.21 в 16:21

МБАЛ - Шумен с нов борд

Нов Съвет на директорите на "МБАЛ - Шумен" АД бе гласуван на Общо събрание на акционерите днес. Изпълнителният директор на дружеството д-р Димитър Костов остава и в новия състав. Освен него, в новия Съвет на директорите на МБАЛ - Шумен влизат проф. Лидия Георгиева и Хатидже Стижарлиева. Мандатът на новоизбрания Съвет на директорите е 3-годишен.

публикувано на 30.07.21 в 13:48

Ваксини през уикенда

Зелени коридори за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира през почивните дни Регионалната здравна инспекция в Шумен. В събота и неделя от 09.00 до 14.00 часа ще работи Имунизационният кабинет на инспекцията, който се намира на улица „Калоян“ № 1, до сградата на Регионалното управление на образованието.

публикувано на 30.07.21 в 11:16

Разбиха банда за ало измами

Трима извършители на телефонни измами и техен помагач са задържани при операция на територията на Великотърновска и Шуменска област. Това съобщават от шуменската полиция. В акцията са участвали служители от Главната дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в Шумен, Русе и Велико Търново. Непосредствено след като възрастна..

публикувано на 30.07.21 в 09:49
Спортна зала

Ремонт на зала „Плиска“

През следващата седмица започва реконструкцията на голямата зала за волейбол, хандбал и баскетбол в спортния комплекс „Плиска“ в Шумен. Ремонтът се финансира от Министерството на младежта и спорта след спечелена обществена поръчка на стойност 557 349 лева. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Делта Инвестмънт Билд“ ЕООД, а срокът за..

публикувано на 30.07.21 в 09:32

Нов Съвет на директорите

Общо събрание на акционерите на шуменската болница е насрочено за 10 ч. днес в кабинета на изпълнителния директор на дружеството. дневния ред е промяна в състава на Съвета на директорите. Предлага се да бъдат освободени членовете на  настоящия Съвет на директорите: д-р Димитър Костов, д-р Лиляна  Куздова и Деница Константинова Шалева и да бъде..

публикувано на 30.07.21 в 09:04