Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Здраве от природата

Снимка: Бояна Петрова

Как се допълват традиционната медицина и билколечението? Можем ли да подсилим имунитета си и да подобрим качеството си на живот чрез билколечение? Как да се ориентираме в многообразието от съвети, които четем ежедневно?

„Билките са природно средство, което по естествен начин възстановява баланса на метаболитните и хормоналните процеси в тялото. Тъй като билките съдържат много разнообразни лечебни съставки, които в комбинация притежават профилактично и терапевтично въздействие, можем да подобрим състоянието си като цяло“. Това каза за Радио Шумен Бояна Иванова - магистър-фармацевет и квалифициран специалист по „Лечебни растения и фитопродукти”.

Своето призвание практикувa като фитотерапевт и консултант по балансирано хранене, помагайки на хората да подкрепят и подобряват своето здраве чрез лечебната сила на  природата и осъзнат избор към по-здравословен живот.

Чуйте интервю на Ирина Николова с Бояна Иванова.

 


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще пея и ще шофирам

"Качвам се в колата, пускам си музиката, започвам да пея и карам, където си искам" - за това си мечтае вече щастливата Миглена Стоянова от град Каспичан, която спечели безплатен шофьорски курс. И е съвсем близо да го сбъдне. Жестът, за който Радио Шумен ви разказа, е на автомобилния инструктор и учител по физическо възпитание в СУ "Трайко..

публикувано на 05.06.23 в 08:14

Рекорден брой регистрирани

Рекорден брой тютюнопроизводители са се регистрирали в регистъра според Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия. На фона на 3443 регистрирани стопани през 2022 г, тази година са се вписали 7374 земеделски стопани. Това каза за Радио Шумен Цветан Филев – председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България...

публикувано на 02.06.23 в 14:55

Истории от Дома в Черни връх

Това е история за хора, които са досущ като нас, но ги приемаме различно. 65 съдби в Дома за възрастни хора с психични разстройства в смядовското село Черни връх. Домът е построен преди 69 години. Разположен е в подножието на Провадийското плато на територията на бившия манастир „Св. Иван Рилски”. Днес там живеят жени с диагноза шизофрения...

публикувано на 02.06.23 в 12:35

Паметник на Ботев с дарения на ученици

С тържество пред бюст-паметника на Христо Ботев учителите и учениците от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт ще отбележат патронния празник на училището, Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Това каза за Радио Шумен директорът на гимназията Машка Крумова...

публикувано на 02.06.23 в 10:07

Децата на Шумен празнуват

Творчески ателиета по рисуване и дърворезба, боди арт, работа с глина, изработване на бижута от мъниста са сред забавленията, организирани от Центъра за подкрепа за личностно развитие - ОДК “Анастас Стоянов“, Общинския здравен център и Младежкия дом за Международния ден на детето.   В парка до Общината е разположена сцена на талантите, на която..

публикувано на 01.06.23 в 15:08

Тройка за държавата от децата

За поредна година държавата получи тройка в грижата за децата. Това сочат данните от 12-тото издание на мониторинговия доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?”, който изготвя Националната мрежа за децата. „Бележник“ е единственият по рода си независим доклад, който оценява напредъка на държавните политики за..

публикувано на 01.06.23 в 12:28

Денят на Ботев трябва да е на 1 юни

Честването Деня на Ботев на 2 юни е неточно, тъй като гибелта на революционера е на 1 юни 1876 г. по нов стил, казва проф. Петко Петков, преподавател във Великотърновския университет. „В сегашния ни официален празничен календар, който е обявен в Кодекса на труда, има дати, които са по нов стил, има и дати, които са по стар стил“, заяви проф...

публикувано на 01.06.23 в 08:50