Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Здраве от природата

Снимка: Бояна Петрова

Как се допълват традиционната медицина и билколечението? Можем ли да подсилим имунитета си и да подобрим качеството си на живот чрез билколечение? Как да се ориентираме в многообразието от съвети, които четем ежедневно?

„Билките са природно средство, което по естествен начин възстановява баланса на метаболитните и хормоналните процеси в тялото. Тъй като билките съдържат много разнообразни лечебни съставки, които в комбинация притежават профилактично и терапевтично въздействие, можем да подобрим състоянието си като цяло“. Това каза за Радио Шумен Бояна Иванова - магистър-фармацевет и квалифициран специалист по „Лечебни растения и фитопродукти”.

Своето призвание практикувa като фитотерапевт и консултант по балансирано хранене, помагайки на хората да подкрепят и подобряват своето здраве чрез лечебната сила на  природата и осъзнат избор към по-здравословен живот.

Чуйте интервю на Ирина Николова с Бояна Иванова.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Фьодор Шандир

Стратегиите във войната

"Активните военни действия в последните дни се водят в Източна Украйна", заяви за Радио Шумен експертът по отбрана и председател на Сдружение „Джордж Маршал – България" Илия Налбантов. Той коментира, че точните загуби на Русия и Украйна ще могат да се изчислят след края на войната, но и сега има данни. Според изследователи от Великобритания Русия е..

публикувано на 25.05.22 в 13:27

Маратон за нови книги

В Силистра ще бягат благотворително за нови книги. В неделя - на 22 май-  ще се проведе 5- тото издание на Благотворителния маратон "Чрез спорт към знание", а Силистра е първият град, в който е стартирала инициативата, уточнява организаторът на събитието Александър Тодоров. Благотворителният маратон започва в 9 часа в Дунавската градина,..

публикувано на 21.05.22 в 13:00
Пречиствателна станция за питейни води - Шумен

Архив

Пречиствателната станция на финала

Има известно изоставане в строителството на пречиствателната станция за питейни води край Шумен. Според предварителните графици, тя трябваше да е готова през април. Въпреки изоставането обаче, се очаква до юли строително-монтажните работи да приключат. След това ще започне монтажът на оборудването, за част от което също има забавяне в сроковете..

публикувано на 20.05.22 в 15:35

Политическите ефекти от мерките

През седмицата бяха анонсирани антикризисните социални мерки, които управляващата коалиция ще реализира във второто полугодие, след актуализация на бюджета на страната. Припомняме, че нулева ставка на ДДС за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, по-високи данъчни облекчения за семействата с деца и отстъпки за горивата са част от мерките в..

публикувано на 20.05.22 в 12:05

Възродиха цяло Хитрино

И последната сграда бе възстановена в Хитрино след трагедията на 10 декември 2016 г. , когато товарен влак с 26 цистерни с полипропилен дерайлира в селото и предизвика взрив, при който бяха разрушени десетки къщи, загинаха 7 души и 29 бяха ранени. Шест години по-късно беше открита обновената сграда на читалището. Там за първи път след толкова години..

публикувано на 19.05.22 в 15:34

Болестта като дар

С благотворителна кауза  ще бъде представена днес в Разград книгата „Болестта като Дар - Пътуването“ на Милена Иванова. Средствата от продажбата ще бъдат дарени за лечението на 17-годишния Мартин Христов от Разград. Футболният талант е диагностициран с рядък вид тумор на гръбнака, а за лечението му в Истанбул са нужни 134 000 евро ...

публикувано на 19.05.22 в 08:42

Монети от царско време

Колекция от монети от Княжество и Царство България представи дуловчанинът Николай Ников. Като всеки събирач на ценности от миналото се запалил като съвсем малък. Бил на 6 години, когато при едно от гостуванията при чичо си видял неговата колекция. Много се запалил по хобито на чичо си и вече 30 години търси най-добрите екземпляри от парите след..

публикувано на 19.05.22 в 08:31