Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гугъл в помощ на ваксинацията

Снимка: БТА

2 милиона българи ще могат да бъдат имунизирани срещу COVID-19 до края на годината, заяви  министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на парламентарен контрол.

По думите му, България ще получи 3,9 милиона дози, но сроковете за доставка зависят от одобрението на Европейската комисия и възможностите на производителите. Министърът увери, че се организира процесът на обща имунизация, която ще бъде правена и от общопрактикуващите лекари.

„По отношение на кабинетите за ваксинация много скоро съвместно с Гугъл те ще бъдат представени на картата на територията на България. Ще бъдат видими за всички български граждани. В момента събираме цялата информация, която да бъде качена на сайта на министерството и да бъде достъпна за всички български граждани“, уточни проф. Ангелов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Митов

Митов отказа да е министър

Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да заеме поста министър на външните работи.  "Отговорността е на президента Румен Радев. Външният министър си е негов и той носи в момента цялата отговорност. Главчев направи предложение и то не беше прието от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ",..

публикувано на 19.04.24 в 11:41

Блъснаха пияна пешеходка

Пешеходка на 27 години била ударена от лек автомобил в Силистра. За късмет жената пострадала леко, а когато пътни полицаи пристигнали и тествали участниците в произшествието, установили и причините за инцидента.  Оказало се, че пешеходката е употребила алкохол. 2,51 промила в издишания въздух отчел дрегерът, а пробата на шофьора била отрицателна...

публикувано на 19.04.24 в 11:28

Горя жилище, спасиха три

Пожар лумна в апартамент на ул.“Патриарх Евтимий“ в Нови пазар. Сигнал за пламъците бил подаден към 06:22 часа вчера, съобщават от ОДМВР Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип и на място огнеборците заварили да гори апартамент на пети етаж. Пламъците били в една от стаите.  Унищожени са мебели, имущество, техника, хранителни продукти и..

публикувано на 19.04.24 в 11:12

Вдигат заплатите на военните

С пълно единодушие от 195 гласа "за" Народното събрание повиши с 30% заплатите на военните и ги обвърза със средното възнаграждение в страната.  Общо 520 млн. лв. ще са нужни за увеличението на заплатите. То ще влезе в сила от 1 януари следващата година, тъй като средствата не са разчетени в настоящия бюджет. "В момента, с увеличението, което..

публикувано на 19.04.24 в 10:12

Кражба на ток

"Рационализатор" от Шумен, който осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, беше уличен от техници на електроразпределителното дружество.  Вчера била извършена съвместна проверка с полицаи на  бул. “Ришки проход“ в Шумен.  Служители на енергото и екип на РУ - Шумен установили, че незаконното прикачване е осъществено с помощта на..

публикувано на 19.04.24 в 10:06

Шофьор на камион пак пийнал

Шофьор на товарен автомобил, който вече бил съден за шофиране с алкохол, пак беше засечен в подобно състояние, съобщават от ОДМВР Шумен.  Около 12 часа вчера полицаи спрели за проверка на ул. “Индустриална“ в Шумен товарен автомобил "Фолксваген Транспортер" с шуменска регистрация. Зад волана бил 50-годишен шуменец.  Тестът с дрегер отчел 0,79 промила в..

публикувано на 19.04.24 в 09:58

Планово без ток в петък

Неотложни ремонти и профилактика ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизтока и днес, на 19 април, съобщават от електроразпределителното дружество В Разградска област от 08:30 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата: Къпиновци, Средоселци, Печеница, Делчево и част от с.Подайва; от 08:30 ч...

публикувано на 19.04.24 в 07:03