Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снежен капан край Хитрино

7
Снимка: Радио Шумен

Тежкотоварни и леки автомобили са закъсали край Хитрино, след разклона за село Тимарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. На място е насочена снегопочистваща техника. Движението в участъка временно ще бъде спряно до почистване на пътя и оказване на съдействие на закъсалите.

Закъсали автомобили заради снегонавявания има и в района на село Черноглавци и по пътя Плиска - Нови пазар. Пътник и водач на лек автомобил са потърсили съдействие от противопожарната служба да бъдат евакуирани. От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание.

Заради интензивните снеговалежи и бурен вятър се образуват навявания и преспи и се усложнява обстановката в Североизточна България. Шофьорите да не тръгват на път към тази част от страната, ако не е необходимо. Това призова на брифинг за актуалната пътна обстановка председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаръци за мюсюлмани и християни

Празнични пакети по повод Рамазан Байрам раздаде кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб на всички мюсюлмани и християни от общината. Всяко семейство от селата Никола Козлево, Цани Гинчево, Вълнари, Хърсово, Ружица, Крива река, Църквица, Пет могили, Векилски, Каравелово и Красен дол получи подаръци с пожелание за здраве, щастие и благоденствие...

публикувано на 12.05.21 в 14:15

Присъдите за Хитрино потвърдени

Апелативният съд във Варна потвърди присъдата на Шуменския окръжен съд по делото за влаковата катастрофа на гара Хитрино през декември 2016 година. На 22 янурари 2020 г. първата инстанция присъди на машиниста Димитър Михнев 15 години лишаване от свобода и 17 години лишаване от право да упражнява професията си. Помощникът му Радослав Петков е лишен от..

публикувано на 12.05.21 в 13:35

Трудните деца на фокус

180 малолетни и непълнолетни са на отчет в Детска педагогическа стая през 2020 г. в Шуменска област за противообществени прояви и престъпления. Това съобщиха от отдел "Статистически изследвания“- Шумен. Те са със 7 повече в сравнение с 2019 г. 134 са момчета, а 46 момичета. Поради поправяне на поведението, навършване на 18-годишна възраст или на..

публикувано на 12.05.21 в 12:50

За безопасни балове

Полицейски служители ще се погрижат за опазване на обществения ред в районите на училищата по време на изпращане на абитуриентите на 14 май. От всички учебни заведения е получен часови  график за изпращането им и е  създадена е организация за охрана и осигуряване на безопасността на движението. В района на учебните заведения ще се следи за..

публикувано на 12.05.21 в 10:40

Още четири жертви на коронавируса

За пореден ден в шуменската болница изписаните с диагноза коронавирус са повече от приетите пациенти. Това съобщи д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. През последното денонощие са постъпили 9 души със симптоми, а изписаните са 16. Към момента в COVID отделенията има 117 пациенти, от които 94 са с доказан положителен резултат. Трима души са..

публикувано на 12.05.21 в 10:10

Дрогирана зад волана

Неправоспособна 19-годишна от село Мадара е шофирала под въздействие на наркотици. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Момичето е било зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация, собственост на 38-годишна жена. Спряно е за проверка около 14:30 часа на ул. “Кирил и Методий“ в селото. Не представило..

публикувано на 12.05.21 в 10:02

Курсове за безработни

Заявления за обучение на безработни се приемат в Бюрото по труда в Шумен. Ще бъдат одобрени 30 души за курс по професията „Оператор на компютър“ и 22 души по професията „Оператор в производството на облекла от текстил“. Право да кандидатстват имат хора с регистрация в Бюрото по труда над 6 месеца, безработни, освободени вследствие на епидемичната..

публикувано на 11.05.21 в 16:14