Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под 5% положителни проби

Снимка: Община Мездра

52 са новите случаи на  COVID–19 в Североизточна България за последното денонощие. В Русенско новозаразените са 22, 16 – в Шуменска област, 7 - в Силистренска, 6 - в Търговищка и 1 - в Разградска.

598 са новите случаи на коронавирус в страната за денонощието. 4,5 на сто от направените 13 279 теста са положителни. 28 са починалите.

В интензивни отделения са 265 пациенти, в болници са 2865.

През последните 24 часа в Североизтока са били ваксинирани 401 души при 3795 за страната. Така общият брой на осъществените ваксинации достигна 32 917. От тях 7672 са ваксинираните с две дози.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В очакване на втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и..

публикувано на 15.07.24 в 09:13

Кардиолози съветват в жегата

„С отговорност към горещините“ е кампанията на лечебните заведения "МЕДИКА", която се провежда до 18 юли в 6 области на страната. Целта е профилактика и опазване здравето на хората през летните дни.  По време на кампанията кардиолози и съдови хирурзи на лечебните заведения ще консултират безплатно желаещите как да предпазят сърдечно-съдовата си..

публикувано на 15.07.24 в 08:57

Остава горещо

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36 и 41 градуса , по крайбрежието – от 30 до 35.За Шумен очакваната максимална температура е около 37 градуса. Прогнозата за времето е на С имона Георгиева от..

публикувано на 15.07.24 в 08:04

Горещо и през новата седмица

Новата седмица ще започне без съществени промени във времето. Ще се запази предимно ясно и слънчево, в сряда и четвъртък с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от североизточна четвърт. Остава горещо с преобладаващи максималните температури между 35° и 40°, във вътрешността на места и над..

публикувано на 14.07.24 в 16:35
Снимката е илюстративна

Затварят "Хемус" заради пожар

Затварят АМ "Хемус" в посока Варна – Шумен заради задимяване в следствие на пожар, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Варна. Сигналът за пожар около село Слънчево е подаден около 15:30 часа. Запалили са се сухи треви, като пожарът приближава магистралата и видимостта в района е силно затруднена.  Поради същата причина е затворен и..

публикувано на 14.07.24 в 15:52

Недоволство заради липса на автобуси

Десет хиляди души от два крайни квартала в Русе недоволстват от новото разписание на общинския транспорт. Смятат го за неадекватно и казват, че разредените автобуси и липсващата вечерна линия им пречат спокойно да ходят и да се връщат от работа.  От 1 юли градският транспорт в Русе стана изцяло общински, което доведе до промени в транспортната схема..

публикувано на 14.07.24 в 15:05
Затапеният главен тръбопровод от напоителната система

Проекти за милиони в Русенско

Нови мащабни инфраструктурни проекти започват в района около Бяла, съобщават от областната администрация в Русе. Най-късно тази есен се очаква да започне изграждането на нов водопровод в село Босилковци. Това стана ясно след среща на областния управител на Русе Драгомир Драганов с кмета на Бяла Димитър Славов. За целта вече е подписан договор с..

публикувано на 14.07.24 в 15:01