Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нерегламентирано сметище

Сигнал за нерегламентирано сметище в района на полигона на СБА провериха служителите на Община Разград. Установено бе, че в района върху терени частна собственост са изсипани тонове отпадъци предимно от строителна дейност. По част от тях има обозначителни знаци на дружество със седалище извън границите на Област Разград. Със съдействието на Областната дирекция на полицията е установен извършителят на деянието. Община Разград ще издаде предписание отпадъците да бъдат премахнати от нерегламентираното място.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца на пътя

За седмица на детска пътна безопасност е обявен периодът от 16 до 22 септември, а 18 септември - за Ден без загинали на пътя, съобщават от Областната дирекция на МВР Разград.  Данните за пътнотранспортния травматизъм в периода 1 юни – 30 август 2024 година сочат, че на територията на Разградска област са станали 9 произшествия с деца, при които 3..

публикувано на 10.09.24 в 15:24

Разкопки в Сборяново

Започнаха археологическите проучвания на ранносредновековното селище в местността Петрова нива в Археологическия резерват „Сборяново“. Разкопките се провеждат за 16-та поредна година. Финансирането е осигурено от Министерството на културата, Историческия музей в Исперих и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.  Ръководител на проучванията е..

публикувано на 10.09.24 в 15:01

Екоакция в Разград

„Да изчистим България заедно“ е кампанията, в която община Разград се включва за поредна година. Всички желаещи да участват в националната инициатива на 14 септември, събота, могат да получат безплатни найлонови чували и ръкавици до 13 септември от административната сграда на общината.  По време на кампанията всеки участник може индивидуално или..

публикувано на 10.09.24 в 14:52

Обновяват зоокъта в Разград

Обновиха зоокъта в частта, обитавана от лами, птици нанду и елени лопатари, съобщиха от общинската администрация на Разград.  Подменени са покривите на закритите помещения и козирките на навесите. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те..

публикувано на 09.09.24 в 08:59

РИК-Разград получи печата за изборите

Печатът, с който Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ще работи за изборите за народни представители, бе връчен днес, на 7 септември, на председателя на комисията. Това стана на специална церемония в сградата на Областната администрация. Областният управител Владимир Димитров връчи на председателя на Районната избирателна комисия..

публикувано на 07.09.24 в 11:43

Конни състезания

Атрактивните конни състезания и народни борби, които Община Исперих организира всяка година през месец септември, ще се състоят днес (7 септември) от 10 часа на изхода на Исперих в посока Разград. Кушиите ще се проведат в пет гари: 1200 м за 3+ год., 1600 м за 2+ год., 1600 м за 3+ години, 2000 м за 3+ год., 2600 м за 3+ год. За победителите са..

публикувано на 07.09.24 в 09:13
Лозница

50 г. Лозница – град

Днес, 7 септември, е последният ден от празненствата в Лозница по повод 50 години от обявяването ѝ град. В днешния съботен ден ще се състоят с рали с трабанти и борби. Празничната програма предлага и забавления за малките жители на общината. На градския стадион ще има спортно-състезателни игри със забавно детско шоу и състезание с велосипеди...

публикувано на 07.09.24 в 08:39