Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуален лекарски кабинет

Снимка: Pixabay

Десетки пациенти с ревматологични заболявания са посетили безплатния виртуален кабинет за консултации със специалисти ревматолози от Варна, Бургас и Русе през януари.

Поради успеха на кампанията организаторите от пациентската организация “Медкънект” удължават периода на инициативата до края на февруари, а пациентите, които нямат възможност за видео връзка, ще бъдат консултирани и по телефон.

Целта е повече хронично болни пациенти да се възползват от дистанционните консултации и да получат адекватно лечение. Инициативата е насочена към пациенти от Източна България, които вече имат поставена диагноза за ревматоиден артрит, псориатичен артрит или анкилозиращ спондилит.

Желаещите да получат безплатен преглед или консултация трябва да си запишат предварително час на тел. 0878 151122 всеки работен ден от 9 ч. до 17 ч. или да изпратят запитване на e-mail: info@medconsult.bg.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изборите - на 20 октомври

20 октомври е датата, която президентът Румен Радев посочи като най-подходящата за избори. Това се случи по време на срещата му с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавният глава определи за нов служебен премиер и й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  "Поемам този мандат с ясното чувство за отговорност. Ще..

публикувано на 09.08.24 в 11:09

Нов служебен премиер на България

Горица Грънчарова-Кожарева е новият кандидат за служебен министър-председател, който президентът Румен Радев определи. В 10:30 часа Радев ще приеме кандидата за служебен премиер в президентската институция, за да й възложи да състави служебно правителство. Новината за Грънчарова идва буквално минути, след като досегашният служебен..

публикувано на 09.08.24 в 09:37

Планово без ток

П ланови прекъсвания на електрозахранването на територията на Североизточна България на 09.08: Разград От 08:30 ч. до 16:30 ч. , в района на: с. Драгомъж, чужди трафопостове: ТП "Кариера Драгомъж", ТП "Овчарници Драгомъж". Временни смущения в електрозахранването са възможни от  08:30 ч. до 16:00 ч.  в районите на с. Малък Поровец,..

публикувано на 09.08.24 в 09:05

Радев избира служебен премиер

„Моите възможности за избор на министър-председател са драстично ограничени“, каза президентът Румен Радев и и допълни, че веднага ще пристъпи към разговор с всички потенциални премиери. На практика предизборната кампания започна, каза още държавният глава.  Представители на всички парламентарни групи казаха, че е в правомощията на държавния глава да..

публикувано на 09.08.24 в 08:51

Времето в петък

Днес ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от източна четвърт.  Максимални температури между 32° и 37°, за Шумен - около 33°.                                                                     Прогнозата е на дежурния..

публикувано на 09.08.24 в 08:11

Покана за консултации

Президентът Румен Радев отправи покана към всички парламентарни групи за консултации във връзка с назначаването на служебно правителство.  "В момента всички преживяваме вторичните трусове от злополучните промени на Конституцията, които имат по-разрушителен ефект от процеса на тяхното приемане", каза президентът. Той заяви, че ще обяви датата за..

публикувано на 08.08.24 в 13:44

97 милиона за земеделците

Всички площи със съществуващи напоителни инсталации ще могат да кандидатстват за подпомагане по мярката за инвестиции в земеделски стопанства на програмата за развитие на селските райони. Това съобщават от Министерството на земеделието и храните. От там уточняват, че е публикуван за обществено обсъждане проектът на насоките за кандидатстване...

публикувано на 08.08.24 в 09:24