Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма сметище край Маломир

3
Снимка: РИОСВ Шумен

Спешна проверка по публикация за незаконно сметище в село Маломир извършиха експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен по разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

При огледа на терена, който попада в защитената зона „Котленска планина“ за опазване на дивите птици, експертите не установиха наличие на отпадъци. Състоянието му е във вида, в който е установен при последната проверка от миналата година. Не са открити и следи от тежкотоварни превозни средства.

През юли миналата година, при проверка също по сигнал, беше установено, че сметосъбиращ автомобил, собственост на Община Върбица, е изхвърлял в района смесени битови отпадъци. На мястото са били насипвани и запръстявани битови отпадъци. На кмета на Върбица беше дадено предписание да се почистят замърсените участъци и да се възстановят качествата на околната среда.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Да пазим децата на пътя!

Традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ е в ход в цялата страна. Целта е да се ограничат причините и условията за пътно-транспортни произшествия с деца по време на лятната ваканция.  Акцията ще продължи до 31 август. За периода от 1 юни до 31 август 2020 г., на територията на Шуменска област..

публикувано на 17.06.21 в 16:26
ВиК - Шумен

Приключи ВиК ремонтът в Шумен

Ремонтът по водопровод с диаметър 150 мм, стомана, на ул. " Ген. Радецки" 52 в Шумен приключи. Това съобщава ВиК - Шумен на официалната си страница във Фейсбук. Той беше изпълнен без спиране на водата към високата част на града. Работата "под напор" даде възможност да се избегнат допълнителни неудобства за клиентите, отбелязват от водното..

публикувано на 17.06.21 в 16:08
Д-р Десислава Найденова

Д-р Найденова оглави РК на БЛС

Ново ръководство има Районната колегия на Българския лекарски съюз в Шумен. Изборът бе направен на Общо събрание на съсловната организация в областта с делегати от всички общини. Мандатът на новото ръководство на съсловната организация е 3 години. Д-р Десислава Найденова е избрана за председател на Районната лекарска колегия. Тя е началник на..

публикувано на 17.06.21 в 14:55
Община Шумен

Цени наполовина

Да се намали с до 50 процента цената за ползване на площите в зала „Арена Шумен“. Това предложение бе подкрепено от Комисията по икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество към Община Шумен. В момента сумата за наемане на основното игрище е 1800 лв. за 12 часа. Намалението се отнася единствено за..

публикувано на 17.06.21 в 14:39

Малки полицаи в районното

Ученици от Шумен посетиха районното управление в града, за да се запознаят отблизо с работата на полицията. Инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая ги запозна с оперативните дежурни и работата по координация на полицейските екипи в града и областта. На децата беше обяснен механизмът за работа на тел. 112 и случаите, в които да го..

публикувано на 17.06.21 в 13:49

Иновации в училище

Средното училище „Цанко Церковски“ в Никола Козлево е едно от 9-те в Шуменска област, включени в проектосписъка на Министерството на образованието и науката за иновативни учебни заведения за следващата учебна година. Това каза за Радио Шумен преподавателят Стефан Стефанов. За трета поредна година в школото ще използват иновативни подходи за..

публикувано на 17.06.21 в 13:36

Таралеж при децата

Нов възпитаник си има филиал "Звездица" на Детска градина “Космонавт “ в Шумен. Към веселата чета на децата се е присъединил един симпатичен и дружелюбен таралеж.

публикувано на 17.06.21 в 11:18