Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма сметище край Маломир

3
Снимка: РИОСВ Шумен

Спешна проверка по публикация за незаконно сметище в село Маломир извършиха експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен по разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

При огледа на терена, който попада в защитената зона „Котленска планина“ за опазване на дивите птици, експертите не установиха наличие на отпадъци. Състоянието му е във вида, в който е установен при последната проверка от миналата година. Не са открити и следи от тежкотоварни превозни средства.

През юли миналата година, при проверка също по сигнал, беше установено, че сметосъбиращ автомобил, собственост на Община Върбица, е изхвърлял в района смесени битови отпадъци. На мястото са били насипвани и запръстявани битови отпадъци. На кмета на Върбица беше дадено предписание да се почистят замърсените участъци и да се възстановят качествата на околната среда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново осветление в Нови пазар

Проект „Енергийно ефективна система за външно изкуствено осветление“ спечели община Нови пазар. Той е финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост и е на стойност 1 238 754 лева, съобщиха от администрацията.  Проектът е първият по рода си, който ще обхване цялостното модернизиране на уличното осветление както в..

публикувано на 10.07.24 в 12:23

Повече разкрити престъпления

1686 са разследваните досъдебни производства от началото на годината до края на юни от разследващите полицаи в Областната дирекция на МВР - Шумен. В сравнение със същия отчетен период на миналата година те са с 27 повече. Новообразуваните са 1047, от тях досъдебните по общия ред са 852, а бързите полицейски производства са 195.  Общият брой..

публикувано на 10.07.24 в 12:10

Комбайн изгоря на полето

Комбайн е бил унищожен при пожар в село Марково. Спасени от опожаряване са 100 декара посеви. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е бил приет в 15:43 часа на 9 юли. По данни на комбайнера, пламъците тръгнали от двигателя на комбайна.  Пожарът бил ликвидиран от екип на РСПБЗН-Нови пазар с помощта на 4 тона вода.

публикувано на 10.07.24 в 11:12

Задигнаха дизелово гориво

Над 500 литра дизелово гориво е източено от резервоарите на три пътностроителни машини. Това съобщават от шуменската полиция. Вчера сутринта в полицейското управление на Нови пазар е бил приет сигнал, че за времето от 17:00 часа на 5 юли до 8:00 часа на 8 юли неизвестен извършил кражба на  гориво от резервоарите на товарен автомобил, валяк и багер,..

публикувано на 10.07.24 в 11:00

Грижа за възрастни у дома

Вече повече от година близо 400 възрастни, хора с увреждания, самотно живеещи и трудно подвижни хора от Шумен и селата на общината разчитат на грижите на домашни помощници, социални работници и медицински специалисти, които ги посещават в домовете им.  Подкрепата в домашна среда е по проекта на община Шумен „Грижа в дома“, финансиран по..

публикувано на 10.07.24 в 09:04

Възможни прекъсвания на сигнала

Възможни са прекъсвания в сигнала на Радио Шумен на 10 юли. От 9:00 до 17:00 часа ще бъдат направени измервания от КРС на предавателя на ултракъси вълни Търговище – 6, на честота 94.0 MHz, излъчващ програмата на Радио Шумен.  Можете да слушате програмата на Радио Шумен на честота 87.6 MHz или през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 09.07.24 в 15:29

Филм за баскетболистите ни в Китай

Филм ще разкаже за участието на шуменския баскетболен отбор от Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“ в Световното ученическо първенство в Макао, Китай. Днес момчетата, които завоюваха 13-то място в крайното класиране, бяха посрещнати от кмета на Шумен проф. Христо Христов, който ги приветства за достойното представяне на града и България...

публикувано на 09.07.24 в 14:00