Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн танци за празника

Снимка: Аз-детето

Над 300 деца в Разград ще танцуват онлайн за патронния празник на училището си.

Традиционният за училище "Васил Левски" в  града концерт, който всяка година Детската танцова школа "Сладурите" представя в деня на патронния празник, тази година няма да бъде на обичайната сцена, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Празникът "Аз пея и танцувам за моето училище" ще бъде онлайн, заради пандемичната обстановка. Той започва от 14 часа и в него ще се включат над 300 деца от първи до четвърти клас. Хореографът Екатерина Портянова е адаптирала танците за виртуалната сцена.

В седмицата, посветена на Апостола на свободата, в разградското училище се провеждат разнообразни дейности по инициатива на учители и ученици. Заради ограниченията част от събитията са онлайн, а други са в училищна среда, но затворени за външни хора.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Учат децата да се пазят

Началото на проекта „Шарени балони“ поставиха днес инспекторите от Детска педагогическа стая в Районното управление в Разград. Идеята е да се работи по ранната превенция на детското поведение, като се възпитава у подрастващите инстинкт за самосъхранение, взаимопомощ, уважение и толерантност към различното. До края на май ще бъдат посетени..

публикувано на 18.05.21 в 15:00

Празник в Разград

За над 80 дейци на културата и образованието в община Разград ще има специален поздрав за 24 май. Това съобщиха от общинската администрация. През следващите няколко дни те ще получат книгата на разградската поетеса Павлина Стаменова „Дневникът на сърцето“ с автограф и картичка от кмета Денчо Бояджиев с поздрав за празника.  На 22 май,..

публикувано на 18.05.21 в 13:23

Пазят червения божур

Подобряват състоянието на находището на червен божур в землището на разградското село Печеница. Екоинспекцията в Русе еизготвила писмо до Държавното горско стопанство „Сеслав“ в Кубрат, което стопанисва находището да предложи подходящи лесовъдски мероприятия след обследване на територията. Червеният божур расте на групи от 3-8 екземпляра, като..

публикувано на 17.05.21 в 14:56

Фалшив сигнал за бомба

Сигнал за поставено взривно устройство на Автогара Разград e проверявала полицията в лудогорския град. Обаждането е било до тел.112. Около 20.40 часа на 14 май мъжки глас съобщил, че в сградата на автогарата е сложена бомба. За проверка на сигнала е сформирана оперативна група от Районно управление - Разград. Извършена е щателна проверка на..

публикувано на 16.05.21 в 11:54

Бой пред блока

Двама мъже са задържани за непристойно поведение на обществено място, съобщават от полицията в Разград. Около 21.30 на 12 май е получен сигнал на тел.112 за сбиване в беседка, намираща се в междублоково пространство в Кубрат. На място са установени четирима мъже и една жена, които се скарали след употреба на солидно количество алкохол. За срок..

публикувано на 13.05.21 в 09:44

Пълнят уличните дупки

Работници от ОП “Ремонтстрой“ в Разград фрезоваха първите участъци вчера, а днес запълниха с 6,5 тона гореща асфалтова смес дупките в жк „Освобождение“, след което кърпежите бяха валирани. В следобедните часове работниците са на един от най-компрометираните участъци в Разград – околовръстното шосе на жк „Орел“. Кърпежните дейности продължават утре..

публикувано на 12.05.21 в 15:03

Мъж си хвърли дрогата пред КАТ

Лек автомобил „Алфа Ромео“ е спрян за полицейска проверка около 19.30 часа вчера по улица „Добруджа“ в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. При спирането на колата 22-годишният водач изхвърлил две полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество. След извършения наркотест веществото с тегло 0,85 грама реагирало на амфетамин...

публикувано на 12.05.21 в 10:35