Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нова яслена група отвори врати

4
Снимка: Община Русе

Нова дневна група към общинска детска ясла №16 в Русе отвори врати в началото на февруари. Това съобщиха от общинската администрация.

Допълнително назначените две медицински сестри и две детегледачки ще полагат грижи за 16-те деца в групата. Създадена е и организация за електронно класиране за прием в яслата и деца на възраст от 10 месеца до 3 години вече я посещават.

93 519 лв. са общо средствата за разкриване на групата, като от тях  87 361 лв. са от бюджета на Община Русе и 6158 лв. от държавно делегирания бюджет. 75 562 лв. са дадени за строително ремонтни дейности, 11 799 лв. за обзавеждане и оборудване и 6158 лв. за капиталови разходи. Закупени са нови мебели, легла, климатични инсталации, стерилизатори, играчки и други пособия за създаване на приятна и уютна обстановка за децата. Монтирани са и бактерицидни лампи за дезинфекция на въздуха.

През миналата година със средства от общинския бюджет в сградата на Детска ясла №16 бяха извършени реконструкция и вътрешен ремонт на помещението, към което има и нефункциониращ басейн.

 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зрелостници с дипломи

Дванайсетокласниците от СУ „Васил Левски“ в Русе получиха своите дипломи за завършено средно образование на официална церемония днес. Зрелостниците постигнаха високи постижения на националното външно оценяване, въпреки дистанционното обучение заради пандемията от COVID-19. 10 са отличните оценки по български език и литература, 15 - по..

публикувано на 21.06.21 в 16:11

Лято в музея

Записване за инициативата „Лято в музея“ започва от днес Регионалният исторически музей в Русе. В нея могат да се включат деца от първи до пети клас. Заниманията ще се провеждат от 28 юни в продължение на една седмица от 09.30 до 13.00 ч. Максималният брой на участниците в група е 15. Таксата за участие е 10 лв. на ден. С помощта на музеен..

публикувано на 21.06.21 в 11:50

Предупреждават за нов порой в Русе

Предупреждение за предстоящи обилни валежи на територията на община Русе е получено днес от Метеорологичната обсерватория в града. От местната администрация умоляват гражданите да ограничат придвижването си и да използват автомобил само при крайна необходимост. При възникване на инциденти сигнали могат да се подават на спешния телефон 112 или..

публикувано на 18.06.21 в 15:55

Оперна прима - почетен гражданин на Русе

Оперната прима Красимира Стоянова е удостоена със званието „Почетен гражданин на град Русе“. Това съобщиха от Общинския съвет в крайдунавския град. Решението е взето единодушно на 14 декември 2020 година на заседание на местния парламент. Красимира Стоянова е творец с ярка международна кариера, представяща българското певческо изкуство на..

публикувано на 17.06.21 в 09:59

Щети от снощния порой

Нормализира се обстановката в Русе след обилните валежи в късния следобед вчера. Това съобщават от общинската администрация. В рамките на половин час над града са паднали 45 литра на кв. м дъжд. Получени са 45 сигнала от граждани за наводнени участъци и приземни етажи и мази, за закъсали автомобили и проблеми с придвижването. От..

публикувано на 17.06.21 в 09:33

Център на туризма за три дни

Русе е домакин на 16-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и на 13-ия Фестивал на туристическите забавления и анимации. Подадени са 35 заявки за участие, включително от хотели, туроператори, общини и музеи от цялата страна, които ще представят дейността си. Съпътстващата програма включва кръгла маса с представители на Министерството на..

публикувано на 17.06.21 в 09:08

Фатален удар в дърво

Млад шофьор е загинал, а други трима души са ранени снощи при катастрофа по пътя Сливо поле – Кубрат. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Русе. Автомобил „БМВ“ с разградска регистрация, шофиран от 23-годишния жител на село Брестовене, излязъл извън пътното платно, минал през предпазната еластична ограда и се блъснал в дърво. Водачът..

публикувано на 16.06.21 в 14:33