Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Данъчната кампания тръгва

Снимка: архив

Започна кампанията за събиране на местни данъци и такси за 2021 г. в община Кубрат. Местните налози се плащат на две вноски: първата до 30 юни, втората до 31 октомври. Отстъпка от 5% ползват тези, които до 30 април предплатят за цялата година. Налозите, които сe плащат по този начин, са: данъците върху недвижимите имоти и върху превозните средства и таксата за битови отпадъци.

До 5 март чрез “Български пощи” всички данъчно задължени ще получат съобщения с размера на дължимите суми за данък сгради и такса смет, съобщават от общинската администрация в Кубрат.

Плащания могат да се извършат по няколко начина: в брой на касите в паричния салон на отдел „Местни данъци и такси“ в Община Кубрат; безкасово с ПОС-терминално устройство; по банков път; с пощенски запис в клоновете на „Български пощи“ ЕАД; в брой срещу издаване на приходна квитанция – във всички кметства на територията на общината.

В сайта на Община Кубрат гражданите могат да извършат проверка на данъчните си задължения (след издаване на ПИН от отдел „Местни данъци и такси“), както и да използват калкулатор за данъка за МПС.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар пред Общината

Пиян възрастен мъж катастрофира пред сградата на Община Завет, съобщават от разградската полиция. Сигнал за пътно-транспортното произшествие е получен около 19.15 ч. вчера - 25 юли, в РУ - Кубрат. На място пред сградата на Община Завет е установено, че лек автомобил „Ауди А6“ се е ударил челно в декоративна бетонна топка, монтирана на..

публикувано на 26.07.21 в 09:50

Сеч на дърва погуби жена

52-годишна жена от село Брестовене почина, след като бе затисната от клон на дърво. Това съобщават от полицията в Разград. Сигналът за нещастния инцидент е получен в 08.15 ч. на 25 юли - вчера, на телефон 112. Жената с двамата си сина - на 21 и на 18 години, събирали дърва в местността „Каракуз“ край селото. При рязане с бичкия на дърво от вида липа,..

публикувано на 26.07.21 в 09:43

Малки детективи по следите

Детска академия по безопасност организира за 21-ва поредна година Областната дирекция на МВР в Разград. Инициативата събра децата от първа смяна на "Еколято 2021". Разделени на групи, те имаха възможност да се запознаят с работата на криминалисти, пътни полицаи и пожарникари, а доброволци от младежкия Червен кръст обясниха правилата за оказване на..

публикувано на 23.07.21 в 14:37

Започва Панаирът на киселото мляко

Разград е домакин на 19-тото издание на  Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. Събитието е представителен фестивал под егидата на ЮНЕСКО и ще продължи до 24 юли включително. В основата му е една кулинарна традиция - прочутото капанско кисело мляко, което се приготвя по древна местна рецепта до наши..

публикувано на 22.07.21 в 10:57

Разкриха кражба за нула време

Криминалистите от Исперих разкриха за часове домова кражба на злато и сребро. Сигналът за случилото е бил подаден през нощта на 21 юли. 26-годишният собственик от с. Малък Поровец установил, че са му задигнати 140 лв., златен синджир, златен пръстен, сребърни синджир и гривна, три дамски сребърни пръстена и мъжки часовник. В хода на..

публикувано на 22.07.21 в 10:13

Задържаха човек от протеста

31-годишен мъж от село Бисерци е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане и съпротива срещу орган на властта. Инцидентът е станал около 10.30 ч.   вчера по време на организирния протест срещу лошите пътища в община Кубрат. Тогава мъжът попречил на полицейски инспектор да изпълни задълженията си за охраната на масовото мероприятие. Той..

публикувано на 22.07.21 в 10:09

Всяка събота на протест

На едночасов протест излязоха днес хората от кубратските села Бисерци, Звънарци и Божурово. Недоволството на събралите се близо стотина души е заради лошото състояние на републиканския път, който не е ремонтират от 50 години. До пълна блокада на движението в участъка не се стигна, казаха за Радио Шумен от Инициативния комитет на протеста...

публикувано на 21.07.21 в 13:16