Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонти, асфалт и панаир

Малко под 11 000 000 лева ще са капиталовите разходи в Община Търговище през 2021 г. Това обяви на онлайн брифинг кметът Дарин Димитров. Заради повечето европейски средства и тази година капиталовата програма е по-голяма.

Ремонтите по няколко основни улици ще бъдат продължени. Сред тях е и изходът към магистрала "Хемус" по бул. „Никола Маринов“.

„Предвидили сме ремонти за 23 улици в града. Направили сме карта в Google, ще я намерите във Facebook-а на Община Търговище. На нея са отбелязани ремонтите, които са направени с наши средства, и ремонтите, които са по европейски проекти. Периодично ще бъде актуализирана. Ще навлезем и в малките квартални улици“, добави Димитров.

Един от най-важните проекти за 2021 г. в Търговище е разширяването на Делото за отпадъци. Сега боклукът се извозва до площадката в шуменския квартал "Дивдядово".

„Имаме проект, имаме избран изпълнител, имаме осигурени средства от РИОСВ Шумен. Те са от отчисления, които сме плащали през годините. Сумата е около 2 100 000 лв. Така че започваме строежа на нова клетка. Това значи, че ще бъдем подсигурени в следващите 30 години. Проблемът с битовите отпадъци ще става все по-голям“, каза Дарин Димитров.

Кметът на Търговище отговори и на въпроси, зададени му в социалната мрежа. Той бе попитан дали Covid ситуацията ще попречи на провеждането на традиционния майски панаир в града.

„Готови сме да се проведе, но не знам дали ще ни разрешат при тази пандемия. Знам, че много искате. И аз искам да има панаир, но само с искане не става. Видяхте миналата година. Направихме есенен празник, после пък бяхме обвинени за разпространението на Covid-19 в града“, обясни кметът.

Радио Шумен вече съобщи, че Търговище продължава да се справя най-добре с Covid кризата у нас. Областта бе похвалена тази сутрин от представителите на Националния оперативен щаб.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ваксина у дома

Трудноподвижни жители на Търговищка област ще могат да бъдат ваксинирани по домовете им. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. От РЗИ и Центъра за спешна медицинска помощ са създали нужната организация, като са обособени пет мобилни екипа, които да извършват имунизация на желаещите. Трудноподвижните, които искат да бъдат..

публикувано на 13.04.21 в 16:15

Ваксинация по желание

Зелен коридор за желаещите да се имунизират с ваксината на AstraZeneka продължава да функционира в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция в Търговище. Имунизациите се извършват в работните дни от 13:30 до 16:30 ч., съобщават от инспекцията. От там уточняват, че към днешна дата (13.04.) в Търговищка област са..

публикувано на 13.04.21 в 14:18

Конкурс срещу дрогата

Конкурс за рисунка, мултимедийна презентация, есе и разказ, на тема „Наркотиците – един пропилян живот“, обявяват Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивноинформационен център – Търговище. Поводът е Световният ден за борба с наркоманиите, който се отбелязва на 26 юни. В конкурса могат да участват ученици от V до ХІІ клас от..

публикувано на 13.04.21 в 10:25

Обновяват улици и градини

Обновява се 250-метров участък от разделителната ивица на ул. „Цар Освободител“ в Търговище. Дейностите се извършват от Общинските предприятия „Социални и охранителни дейности“ и „Флора“. Премахната е храстовидната растителност в участъка от кръстовището на „Цар Освободител“ с ул. „Трети март“ до сградата на Държавното горско стопанство. Там вече..

публикувано на 12.04.21 в 11:27

Свалят изборните плакати

В неделя, 11 април, изтича срокът за премахване на агитационните материали във връзка с проведените на 4 април избори за народни представители. Това съобщават от община Търговище и напомнят на политическите партии, коалициите и инициативните комитети да започнат премахването им. При неизпълнение на задължението, предвидените глоби са от 1000 до..

публикувано на 09.04.21 в 13:57

Залесяват с топола и акация

13 декара с топола залесиха служители и работници на Държавното горско стопанство в Търговище по повод Седмицата на гората, съобщи директорът на териториалното поделение инж. Стела Атанасова. Традиционно празникът се отбелязва със съвместни акции с община Търговище. През тази година стопанството дари 30 фиданки акация и няколко иглолистни..

публикувано на 08.04.21 в 09:51

ДПС – първи в Търговищко

ДПС печели изборите в Търговищка област с 37,52% от гласовете. Това са резултатите от 100% обработени протоколи в РИК-Търговище. На второ място е формацията ГЕРБ-СДС с 18,4%. Трета сила в Търговищко е БСП за България с 13,41 на сто от получените гласове. На четвърта позиция е „Има такъв народ“ с 11,74%. 566-ма от гласувалите са посочили в..

публикувано на 05.04.21 в 22:13