Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

458 млн. евро за млади и малки стопани

Снимка: МЗХГ

През тази година 458 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще бъдат насочени към земеделския сектор, младите фермери и малките стопанства. Това беше одобрено по време на видеоконферентно заседание на Комитета по наблюдение на Програмата, съобщават от Минисерствоо на земеделието, храните и горите.

Въвежда се изискване към кандидатите за 36 месеца история преди подаване на проектното предложение. Промяната ще помогне за финансовата стабилност на проектите, устойчивост и дълготрайност на реализираните чрез тях инвестиции. Основната цел е проектите да бъдат с акцент към инвестиции, свързани с напояване, околна среда /пречиствателни съоръжения/, внедряване на дигитални технологии, автоматизиране на работните процеси.

Страната ни ще разполага с близо 887 млн. евро по ПРСР за 2021 и 2022 г., съгласно Преходния регламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

2516 лв. заплата за асистент

Правителството отпусна допълнителни 184 млн. лв. за увеличаване на заплатите във висшето образование. Считано от 1 април, с по-високи възнаграждения ще са академичният състав, изследователите и експертите в държавните висши училища и научните организации. Средствата се предоставят съгласно изискването на Закона за висшето образование средните бутни..

публикувано на 06.08.24 в 08:44

Днес е Преображение Господне

Православната църква отбелязва днес Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос.  Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици – апостолите Петър, Яков и Йоан.  Според народните вярвания от Преображение Господне "лятото се пречупва" и..

публикувано на 06.08.24 в 08:36

Трета празна папка

„Има такъв народ“ върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.  "Установихме, че нямаме особени различия с другите партии и бихме могли да вървим заедно, но политическата мъдрост в една партия не достигна", заяви председателят на парламентарната група на партията Тошко..

публикувано на 05.08.24 в 12:56

Връщат третия мандат

Неизпълнен трети мандат за съставяне на редовно правителство връща днес партия "Има такъв народ". Така президентът Румен Радев трябва да насрочи следващите предсрочни парламентарни избори.  От 9 юни досега три кръга от преговори не успяха да излъчат редовен кабинет. Конституцията предвижда, че след като и третият мандат се провали, президентът..

публикувано на 05.08.24 в 10:57

Ще се редуват слънце и облаци

Ще има променлива облачност, по- значителна следобяд, главно тогава на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от изток- североизток, който привечер ще се преориентира от изток- югоизток. Максималната температура ще е между 26 и 31 градуса, за Шумен около 28 градуса. Прогнозатта за времето е на Симона..

публикувано на 05.08.24 в 06:22

Адреси без ток

В Шуменска област от 09:00 ч. до 17:00 ч. няма да има ток в селата Страхилица и Калино. Възможни са смущения в селата Васил Друмево, Илия Р. Блъсково, Благово, Овчарово, Костена река, Кладенец и Друмево.  От 09:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде прекъснато захранването в част от Шумен - фирмите в местността "Езерото", електрозахранени от ЕП "Дивдядово". От..

публикувано на 05.08.24 в 06:00

Времето от 5 до 11 август

В понеделник ще има променлива облачност, по-значителна следобед, когато на отделни места ще превали. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб северен вятър. Минималните температури ще са между 17 и 22 градуса, максималните – от 26 до 31. И във вторник по-значителни временни увеличения на облачността ще има следобед, на места с..

публикувано на 04.08.24 в 15:13