Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конкурс "Водата - извор на живот"

Снимка: личен архив на Анжела Минкова

В четири категории ще се проведе тази година традиционният конкурс „Водата – извор на живот“, съобщават организаторите от ВиК – Шумен. Това са рисунка, компютърни техники, литературно есе и видеоклип.

В надпреварата могат да се включат деца и ученици до 18 години, които ще бъдат разпределени в пет възрастови групи.

Крайният срок за участие е 15 март. Творбите се приемат на място в сградата на ВиК – Шумен, както и по електронен път.

За по-малките участници са предвидени предметни награди, а за по-големите – парични.


ВИЖТЕ ОЩЕ

196 с COVID-19 в болница

196 са пациентите със симптоми на коронавирусна инфекция, които са настанени в шуменската болница. От тях 176 са с положителни проби за COVID-19. В интензивното отделение има четирима души, трима от които са интубирани. На 8 март в лечебното заведение са приети 21 пациенти със симптоми за COVID-19, а са изписани 22. Тази сутрин са починали двама..

публикувано на 09.03.21 в 10:33

Пиян нападна полицаи

Двама мъже са задържани за битов скандал и нападение над полицаи в Смядово. Сигналът е получен около 20,30 ч. на 8 март. На адреса на улица „Патлейна“ униформените установили двама мъже във видимо нетрезво състояние и жена. Мъжете се държали арогантно и агресивно, като отказали да представят документи за самоличност. Единият от тях държал нож в..

публикувано на 09.03.21 в 09:47

Задържаха иманяри

Двама души са задържани за иманярска дейност край село Бяла река, съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. На 8 март следобед служители от участъка във Върбица получили сигнал, че в землището на населеното място са забелязани двама мъже с металотърсачи. Установено е, че това са жители на търговищкото село Могилец, на 43 и на 32 години. В..

публикувано на 09.03.21 в 09:40

Искат система за сепариране на отпадъци

Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините от област Шумен (РСУО-Шумен) излезе с предложение за включване в Националния план за управление на отпадъците 2021 – 2028 г. По време на заседанието председателят на сдружението кметът Любомир Христов коментира, че това е от изключителна важност, тъй като Националният план е..

публикувано на 08.03.21 в 15:09

Шумен остава в червената зона

Продължава увеличението на заразените с COVID-19 в Шуменска област. За поредна седмица областта е в червената зона по заболеваемост. Според данните на Единния информационен портал, за периода 1-7 март в региона са регистрирани 430 нови случая на коронавирусна инфекция. За изминалите седем дни са поставени 691 дози от ваксината Comirnaty на..

публикувано на 08.03.21 в 11:10

Полицаи на пътя

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението – ROADPOL – започва от днес, 8 март, в Шуменска област. Пътните полицаи ще проверяват за използване на обезопасителни системи при пътуване. Основната цел на операцията е водачите да осъзнаят, че неизползването на обезопасителен колан или каска значително увеличава риска от сериозен..

публикувано на 08.03.21 в 08:41

В Боян избират кмет

Втори тур на частичните избори за кмет на село Боян в община Венец се провеждат днес в населеното място. 466 са хората с право на глас според избирателните списъци от първия тур. Те могат да гласуват в едниствената секция, която работи в сградата на читалището. Гласуването се извършва в съответствие с   въведените противоепидемични мерки. В..

публикувано на 07.03.21 в 08:19