Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шест кабинета за масова имунизация

Снимка: архив

Шecт ĸaбинeта зa мacoвa ваксинация са разкрити в Търговищка област, съобщиха от РЗИ.

От понеделник до петък медицински екипи работят в МБАЛ Търговище, в медицинските центрове „ВИП“ и „Солигена“, в РЗИ Търговище и в многопрофилните болници в Попово и в Омуртаг. Кабинетите имат различно работно време, повече информация за часовете, в които се правят ваксинациите, е публикувана на сайта на РЗИ Търговище.

На този етап медицинските екипи разполагат с ваксината на „Астра Зенека“. За ангажираните в изборния процес е осигурена ваксината на „Пфайзер Бионтех“ заради по-кратката ваксинационна схема.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Търговище

Определят местата за агитация

Петнайсет са местата в Търговище за поставяне на агитационни материали за предстоящите на 4 април парламентарни избори. Това е записано в заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Жребият за разпределянето на местата ще се проведе на 12 март (петък ) от 10 ч. Забранено е поставянето на материали на други места, освен посочените в заповедта...

публикувано на 09.03.21 в 13:20

Подкрепа за бъдещи родители

Започна прием на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Търговище.  Заявления се подават до 31 март в Центъра за административно обслужване , а комисията ще излезе с решение до средата на април. Общият бюджет на общинския фонд „Инвитро“ за тази година е 35 000 лева, като всяка от одобрените двойки ще получи..

публикувано на 05.03.21 в 14:25

Жена с фрактури след катастрофа

61-годишна разградчанка пострада тежко при катастрофа на главния път Русе – Варна, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за пътния инцидент е подаден около 17,20 ч. вчера. Жената шофирала лек автомобил „Рено Сценик“ в посока от Русе към Разград. На кръстовището между главния път и улица „Добруджа“, при завой наляво, автомобилът ѝ..

публикувано на 05.03.21 в 12:04

Ваксинират членове на СИК

611 участници в изборните структури в Търговищка област са заявили желание да бъдат имунизирани преди парламентарния вот на 4 април. Първа доза от ваксина срещу COVID-19 вече са получили 492 души. Кампанията по имунизиране на членовете на секционните избирателни комисии в региона продължава. В Търговищко до днес са ваксинирани  2936 жители, 614 са..

публикувано на 05.03.21 в 11:17

Прием в детска градина

Започва кандидатстването за прием в първа група в общинските детски градини в Търговище за учебната 2021/2022 година. До 29 април р одителите или настойниците могат да подават заявление за прием в до три детски градини на територията на община Търговище. С предимство при класирането ще бъдат деца и родители с настоящ или постоянен адрес на територията..

публикувано на 04.03.21 в 15:55

Незаконна сеч в Антоновско

Ремарке с 25 куб. м дървесина задържаха горски служители от Регионалната дирекция по горите – Шумен. Нарушението е констатирано при рутинна проверка в землището на антоновското село Стеврек. При обход на района проверяващите установили ремарке, натоварено с дървесина от вида благун. В землището няма издадени позволителни за сеч,..

публикувано на 04.03.21 в 14:21

Български стихотворения за празника

С молебен за благоденствието на българския народ, отслужен в храм „Св. Йоан Рилски“ започнаха честванията на 143-годишнината от Освобождението на България в Търговище. Над 200 души се включиха в инициативата „Движение с патриотично стихотворение“. Всички те преминаха маршрута от централната алея в парка „Борово око“ до паметника на..

публикувано на 03.03.21 в 14:40