Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мъгла по пътищата

Мъгла намалява видимостта на места в Североизточна България, съобщиха от областните пътни управления. 

От 20-50 до 200 метра е ограничена видимостта в Разградска област. По усойните места са възможни частични заледявания. Настилките са обработени. Водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с условията на пътя.

Мъгла е имало по рано тази сутрин в района на Каспичан и Радко Димитриево, но към този час видимостта е добра. В Шуменско шест машини са на терен за обработка на настилките, в участъците с мостови съоръжения и кръгови кръстовища по републиканската мрежа. 

Мъгла с видимост до 200 -250 метра има по поречието на Дунав в Силистренска област, четири машини са на обход. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разрешават свиждане в болница

От 22 юни се разрешават свижданията при пациенти с болничен престой над 5 дни, по преценка на лекуващия лекар за здравословното състояние на пациента и риска от заразяване с COVID-19. Това разпореди министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед. Забраната за посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения не се..

публикувано на 22.06.21 в 09:35

Планово без ток на 22 юни

Неотложни ремонти и обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия са причина за спиране на тока и днес, на 22 юни. В района на Шумен електрозахранването ще бъде прекъснато от 08:30 ч. до 12:00 ч. От 09:00 ч. до 17:00 ч. спиране на тока планират в с. Средковец, с. Пет могили и с. Новосел. В Силистренска област без ток от..

публикувано на 22.06.21 в 07:09

Ремонт на железен път

Движението на влакове по междугарието Самуил – Висока поляна ще бъде прекъснато от 8 ч. днес (22 юни) до 15 ч. утре (23 юни) заради строително ремонтни дейности по железния път, съобщават от БДЖ. За пътниците в участъка Разград – Каспичан ще бъде осигурен автобусен транспорт, а товарните влакови композиции ще преминават по алтернативен маршрут...

публикувано на 22.06.21 в 06:51

Топло с превалявания

В Североизтока най-топло е в 6 ч. тази сутрин в Русе и Силистра, където са измерени 19 градуса. В Разград термометрите са отчели 17 градуса, в Шумен – 16. Днес денят ще започне със слънце и за кратко в сутрешните часове с условия за намалена видимост. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има..

публикувано на 22.06.21 в 06:30

Пет области без новозаразени

Няма нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие в пет области на страната, като трите са от Североизтока. Това са Разград, Силистра и Търговище. Това сочат данните от Единния информационен портал. В две от областите на Североизточна България има общо четирима новозаразени. В Русенко те са трима, а в Шуменско – един. В страната новите случаи..

публикувано на 22.06.21 в 05:00

Ще поскъпне ли шофьорският курс?

С до 200 лв. може да се увеличи цената на шофьорските курсове, ако бъдат приети промени в Наредба 37, регламентираща броя на часовете за кормуване. За момента те са 31, но от транспортното министерство предлагат да станат 42. 11 часа повече обаче няма да направят курсистите по-добри шофьори и едва ли това ще сложи край на черната статистика по..

публикувано на 21.06.21 в 09:53

Всеки втори е срещал коронавируса

Около 43% от населението в страната се е срещало с коронавируса. Това показва национално изследване на една от големите вериги лаборатории у нас, съобщава БНР. Изследвани са 2665 проби, взети в различни дни и градове на случаен принцип. Това обаче е моментна снимка и не може да се вмести в правилата за национално представително проучване, каза в..

публикувано на 21.06.21 в 09:43