Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" възраждат летището

Политическа партия "Възраждане" представи листите с кандидати за депутати в Шумен, Разград и Търговище. Повечето от предложените личности са свързани с частния бизнес.

Основните приоритети на партията, върху които ще работят са здравеопазване, образование, отбрана и демографската криза.

Водач на листата е Шумен е Николай Костадинов, първи за Разград е Ивайло Къневски и в Търговище води Димитър Василев.

Средната възраст на кандидат – депутатите е 37 години.

„От три години провеждаме местна инициатива за е изграждането на детски спортен център в бившия Тежки полк. Благодарение на усилията на възрожденци от града успяхме да внесем предложение до Общински съвет Шумен за изграждането му. Шумен заслужава да има закрит плувен басейн“, каза Николай Костадинов.

Акцент в предизборната програма на партията е възраждането на летище Търговище, което по думите на кандидатите може трябва да обслужва жителите на трите области Шумен, Разград и Търговище.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фикрет Индже - вляво

Ключ на град Шумен за Фикрет Индже

Почетният гражданин на Шумен Фикрет Индже е номиниран за най-голямата награда Почетен знак "Ключ на град Шумен“. Предложението е внесено в Общинския съвет и ще бъде гласувано на предстоящата сесия на 28 март. Председателят на надзорния съвет на "Алкомет" АД ще бъде и първият носител.  Милка Гройс и Тодор Дачев са предложени да бъдат удостоени със..

публикувано на 18.03.24 в 15:23

Екоакция на платото

Акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени автомобилни гуми направиха служители на Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“. С техниката, с която разполага дирекцията, са събрани и извозени близо 70 гуми, като е създадено временно депо. То се намира в района на Шуменската крепост.  През следващите дни се очаква гумите да бъдат..

публикувано на 18.03.24 в 14:21

"Денят на совите" празнува

Днес вечерното контактно предаване на Радио Шумен „Денят на совите“ навършва 28 години от старта си в ефира на регионалната радиостанция. Това е едно от най-дълголетните предавания, което до днес има около 8000 издания и над 24 000 ефирни часа.  Всеки делничен ден от 21:00 часа до полунощ „Денят на совите“ поставя 2 теми за диалог със слушателите –..

публикувано на 18.03.24 в 12:51

Памет за Дравската епопея

С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци бяха отбелязани 79 години от Дравската епопея. В церемонията, която се проведе на площад „Кристал“, взеха участие представителни роти от Шуменския гарнизон и Градския духов оркестър „Михаил Биков“. Слово произнесе подп. Огнян Марков, началник на Военното..

публикувано на 18.03.24 в 12:26

Дрогиран върти волана

24-годишен шуменец бил установен да шофира след употреба на канабис и амфетамин. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 18:00 часа в неделя на ул. "Университетска“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил "Форд Фокус“. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена била положителна на канабис и..

публикувано на 18.03.24 в 12:14

Жена пострада при катастрофа

25-годишен от село Златар катастрофира на пътя между селата Радко Димитриево и Ветрище. Пострада 20-годишната му спътничка от Царев брод. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пътния инцидент е постъпил на 15 март около 19:00 часа. Водач на лек автомобил "Волво" излязъл от пътя и се преобърнал. Тестът с дрегер отчел 0,55 промила. При..

публикувано на 18.03.24 в 11:55

Събират стари гуми

Започна поетапното извозване на излезли от употреба автомобилни гуми от общинската площадка за временно съхранение, разположена между колодрума и входа на градския стадион „Панайот Волов“. Събраните количества гуми ще бъдат предадени за оползотворяване и рециклиране в циментовите заводи в Златна Панега. През април ще стартират следващите..

публикувано на 18.03.24 в 09:18