Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Промени в движението

Снимка: Община Силистра

Във връзка с честването на Националния празник в Шумен временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства в централната градска част.

-  От 16.00 до 19.30 часа по ул. „Панайот Волов“ в участъка от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“ до кръстовището с бул. „Славянски“;

-  От 16.00 до 19.30 часа по ул. „Климент Охридски“ в участъка от кръстовището с бул. „Славянски“ до кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“;

-  По бул. „Славянски“ – от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до пл. „Кристал“ в 16.00 часа – за около 15 мин., докато преминат курсантите, които ще участват в тържествената заря-проверка. След приключване на ритуала същият участък ще бъде за кратко време затворен /отново за около 15 мин./, за да се осигури възможност за връщане на курсантите обратно до сградата на военния гарнизон;

-  От 18.30 до 19.30 часа по бул. „Славянски“ в участъка от паметника на Съветската армия (Руски паметник) до Факултета по артилерия, ПВО и КИС.

Временните промени в организацията на движението ще бъдат обозначени с необходимата вертикална сигнализация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мобилна сцена в Кубрат

Кубрат се сдоби с модерна мобилна сцена, съобщават от общинската информационна служба.  Съоръжението е монтирано пробно днес в центъра на града.  Сцената ще служи за провеждане на концерти, спортни мероприятия, фестивали, събори и други културни събития. Снабдена е с прожектори и звукова уредба, а за текущата и поддръжка ще се ангажира изцяло община..

публикувано на 12.04.21 в 18:08

Четирима са пострадалите край Струйно

Четирима са пострадали при катастрофата край село Струйно.  26-годишната водачка на Дачията е с черепно-мозъчна травма, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Водачът на Мерцедеса, на 32 години и 7-годишно дете към момента са без травматични увреждания.  Мъж на 36 години, пътник на предна седалка в Мерцедеса е с порезни рани по лицето и фрактури..

публикувано на 12.04.21 в 17:38
Томбул джамия

Събират дарения за Рамазана

Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан започна от днес. Той включва духовен и физически пост. Периодът на въздържание за мюсюлманите, който предшества големия религиозен празник Рамазан Байрам, и тази година ще премине под знака на извънредното положение. През този месец мюсюлманите спазват през деня разширен пост (наричан саум на арабски),..

публикувано на 12.04.21 в 15:10

60 години полет в Космоса

60 години от първия полет на човек в Космоса се навършват днес. На 12 април 1961 година пилотираният космически кораб „Восток 1“ с Юрий Гагарин на борда прави една пълна обиколка на Земята. На 12 април честваме Международния ден на авиацията и космонавтиката. Малка България също има своя съществен принос към науката и изследването на космоса...

публикувано на 12.04.21 в 10:29

Възстановяват курсове за шофьори

Българският червен кръст възстановява курсовете по първа долекарска помощ за кандидат-шофьори от днес, 12 април. Ще бъдат спазвани всички противоепидемични изисквания за обучение по отношение на отстояние, дезинфекция, носене на маски и  ръкавици. При явяване на практически изпит, кандидатите, обучавали се онлайн, ще попълват тест, който да..

публикувано на 12.04.21 в 07:44

Част от учениците - в клас

Ново разхлабване на мерките у нас има от днес. Това е записано в заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Частично се възстановява присъственият учебен процес. В класните стаи се връщат всички ученици от 1 до 4 клас, от специалните училища за деца със сензорни увреждания и големите ученици, които се обучават в паралелки,..

публикувано на 12.04.21 в 06:46

Нови 53 с COVID-19 в Североизтока

Новозаразените с COVID-19 в Североизтока през изминалото денонощие са 53. Най-много са те в Русенска област – 31, а най-малко – един – в Шуменска. Осем са новите случаи в Търговищка област, седем – в Силистренска, шест – в Разградска. Това са данните от Единния информационен портал. В страната новозаразените с COVID-19 са 462,..

публикувано на 12.04.21 в 06:42