Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заря-проверка в Шумен

В Шумен  стотици граждани се стекоха на площад „Кристал“ тази вечер. Пред Паметника на на загиналите във войните шуменци за трета поредна година командването на Шуменския военен гарнизон проведе тържествена заря-проверка.

Ритуалът бе с участието на представителни роти от Шуменския гарнизон и курсанти от Факултета по артилерия, ПВО и КИС.

В церемонията се включиха и представители на патриотични организации.

В тържеството участваха най-добрите рецитатори от Националния конкурс за изпълнение на българска литература, посветен на Националния празник на България – 3 март и на 140-годишнината от рождението на патрона на Регионалната библиотека – писателя и общественик Стилиян Чилингиров.

Слово произнесе областният управител проф. Стефан Желев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

През повечето дни от следващата седмица въздушната маса ще остане неустойчива. От понеделник до четвъртък ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и главно в понеделник и вторник следобед и в четвъртък следобед и вечерта ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, не са изключени и градушки. Вятърът ще сменя посоката си, ще е слаб,..

публикувано на 21.07.24 в 17:00

Инвестиции в училищния спорт

Три проекта за подобряване на образователната инфраструктура се реализират в момента в Главиница, информират от Общината. С малко над 345 000 лева се прави основен ремонт на физкултурния салон в Средното училище „Васил Левски“. В двора на учебното заведение се изграждат и две площадки – за тенис на корт и комбинирана за волейбол и баскетбол. За..

публикувано на 21.07.24 в 16:16

Хачкар в двора на Арменската църква

Церемония по освещаването на каменен кръст хачкар се състоя днес в двора на Арменската църква "Света Богородица" в Русе. Свещеният символ е в памет на жертвите на арменския геноцид. Ритуалът беше воден от епископ Татев Агопян – архиерей на Арменската епархия в Румъния и архиерейски наместник на Арменската епархия в България, и отец Дирайр Хадавян -..

публикувано на 21.07.24 в 15:18

Община забрани пиротехниката

Забранява се употребата на пиротехнически изделия в община Сливо поле. Заповедта за това е на заместник-кмета Михаил Чиликов, а причината – използването на пиратки може да предизвика пожари в населените места и извън тях. Фойерверки не могат да се използват на сватбени тържества и на политически, спортни, религиозни, културни и други събития. Забранена..

публикувано на 21.07.24 в 14:03

Панаирът започва

Започва 22-рото издание на Панаира на киселото мляко и на Фестивала на народните традиции и занаяти в Разград. Откриването е от 18,30 ч. на площад „Независимост“ пред Общинския културен център. 30 минути по-късно е конкурсът „Кралица на Панаира“, като изборът ще е между участнички в танцовите състави, които ще се изявяват във вечерните концерти. Във..

публикувано на 21.07.24 в 13:20

Намериха издирвания мъж

Шуменската полиция издирва по молба на близките му Димитър Цанев Митев. 76-годишният мъж е в неизвестност от тази сутрин, когато е напуснал кризисния център на улица „Шуменска комуна“ в града и се отправил в посока булевард „Велики Преслав“. Висок е около 175 см, с бяла коса. По всяка вероятност е обут с анцуг и  жълто-сини маратонки. Мъжът не се..

обновено на 21.07.24 в 13:08

Първо класиране за магистри

Обявено е първото класиране в образователно-квалификационната степен „магистър“ в Шуменския университет. Това съобщават от висшето училище. Записването на всички приети студенти е от утре (22 юли) до 12 ч. на 27 юли (събота). Ако този срок бъде изпуснат, придобитите права се губят, уточняват от висшето училище. Новоприетите студенти трябва да..

публикувано на 21.07.24 в 10:12