Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още пари за джамията

1 200 000 лева отпусна държавата за довършване на строителните работи по реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в центъра на Разград. Това съобщиха от Областната администрация. Работата по обекта започна през октомври миналата година. За цялостната реставрация на „Ибрахим паша“ ще са необходими още 450 000 лв. По договор тази сума ще бъде осигурена през следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа край Манастирско

Катастрофа ограничава движението по второкласния път Разград - Търговище в района на Манастирско (при км 23), съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура“.  Автомобилите преминават двупосочно в едната лента, трафикът се регулира от пътни полицаи.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от пътната агенция.

публикувано на 25.07.24 в 13:27

Младеж преби майка си

19-годишен младеж от Кубрат е задържан за извършено домашно насилие, съобщават от полицията в Разград.  Около 22:00 часа на 24 юли на тел.112 е получен сигнал, че след скандал младежът е нанесъл удари по тялото на 38-годишната си майка.  По случая се води проверка за причиняване на телесна повреда по начин, особено мъчителен за пострадалата,..

публикувано на 25.07.24 в 13:05

Топъл обяд от БЧК

Успешно приключи кампанията “Заедно можем повече” на младежите от БЧК Разград по време на Панаира на киселото мляко. По време на тридневната фиеста доброволците на червенокръстката организация предлагаха на символични цени разнообразни сувенири, изработени от доброволци на младежката организация.  Кампанията тази година е за осигуряване на..

публикувано на 25.07.24 в 09:46

Удари в главата

60-годишен баща е нанесъл средна телесна повреда на 36-годишния си син. Това съобщават от разградската полиция. Скандалът между двамата възникнал в село Стражец около 01.00 часа на 24 юли. Пристигналият на място полицейски патрулен екип установил, че родителят е нанесъл удари в главата на сина си. Възрастният мъж е задържан в РУ-Разград. По случая се..

публикувано на 24.07.24 в 10:08

Влак удари кола на жп прелез

Влак блъсна лек автомобил, няма пострадали хора. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие на жп прелез в исперихското село Тодорово е получен около 10:25 часа на 23 юли. Лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 64-годишен водач, преминава през прелеза при мигаща червена светлина на семафора, при което е ударен..

публикувано на 24.07.24 в 10:01

Катастрофа затваря път

Катастрофирал товарен камион е препречил движението по пътя Разград - Попово в района на бившия Военен лагер до село Благоево. Това съобщават от разградската полиция. В момента превозните средства се пропускат в едната лента, като пътят ще бъде затворен изцяло за изтеглянето на гондолата - зърновоз.  Обходният маршрут за всички превозни средства..

публикувано на 24.07.24 в 09:43

Закриха Панаира на киселото мляко

Хиляди гости от целия свят се събраха в Разград за 22-то издание на Панаира на киселото мляко и за Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. В рамките на тридневния празник жителите на Разград, гостите и приятелите от страната и чужбина имаха възможност да се докоснат до традициите и културата на различни народи, съобщава БТА...

публикувано на 24.07.24 в 09:26