Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закъсали ТИР-ове в преспите

Снимка: Радио Шумен

Пътищата от републиканската мрежа на територията на област Шумен са мокри, почистени и обработени против заледявания. Това съобщиха от Областното пътно управление. На терен са 29 машини.

Движението в областта се извършва при зимни условия. Няма затворени пътни участъци и задръствания по основните пътни артерии.

Оказано е съдействие на закъсали ТИР-ове в района на село Развигорово в посока Разград и от близо час ситуацията там е нормализирана. Продължава разчистването на образуваните в участъка навявания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бивш кмет тръгва към парламента

Любомир Христов ще е водач на листата за народни представители на ГЕРБ в Шумен. Бившият кмет се впуска в надпреварата за място в Народното събрание. Това  стана ясно, след като Изпълнителната комисия утвърди водачите и състава на листите за предсрочните избори на 9 юни.  Делян Добрев ще води кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Разград. Бившият..

публикувано на 03.05.24 в 13:55

Промени в движението около храма

Временна организация на движението ще има в Шумен днес (3 май) във връзка с църковните ритуали на Разпети петък. От 16,30 ч. до 22 ч. ще са затворени улица „Св. Климент Охридски“ (в участъка от кръстовището с улица „Цар Иван Александър“ до кръстовището с булевард „Славянски“) и улица „Цар Иван Александър“ (в участъка от кръстовището с улица „Княз..

публикувано на 03.05.24 в 12:33

Козунаци от кмета

Над 1200 козунака бяха раздадени в община Нови пазар от кмета Георги Георгиев. Великденски дар получиха потребителите на Домашния социален патронаж и на услугите „Топъл обяд“, „Лична помощ“ и „Асистентска подкрепа“, както и обитателите на Дома за стари хора, на трите центъра за настаняване от семеен тип, на Центъра за деца с увреждания..

публикувано на 03.05.24 в 09:35

Разпети петък е!

Православните християни отбелязват Разпети петък. Това е най-тъжният ден в църковния календар, тъй като Божият син Иисус Христос е разпънат на кръста. Сутринта в храмовете в цялата страна се отслужват така наречените Царски часове, по време на които се изнася плащаницата. Тя символизира плата, с който е обвит Христос, когато е положен в гроба след..

публикувано на 03.05.24 в 07:12

Цветя на признателност

Изложба на документи и образци на оръжия, които представят развитието на Българската армия през годините, е подредена в салона на Военния клуб в Шумен. Експозицията е посветена на празника на Българската армия и на Деня на храбростта – 6 май. В навечерието на празника, венци пред паметната плоча на пазителите на бойните знамена поднесоха кметът..

публикувано на 02.05.24 в 15:02
Проф. Светла Станкова, Веселин Вешев и Ивайло Обретенов.

Бивш зам.-кмет е кандидат за депутат

Депутатът от 49-ото Народно събрание Веселин Вешев е водачът в шуменската листа на партия „Възраждане“ за предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Номинирани са още тримата общински съветници на националистите Ивайло Обретенов, Стоян Стоянов и Борислав Костов. За депутатско място ще се бори и бившият зам.-кмет по образование и култура в община..

публикувано на 02.05.24 в 13:00

Свободни места в забавачките

177 са свободните места за прием в първа група на детските градини в Шумен за следващата учебна година. Това показва справка в сайта на Община Шумен след първото класиране. Най-много незаети места има в градините "Конче Вихрогонче" – 29, "Светулка" – 21, "Братя Грим" – 20.  Изцяло запълнени са групите в детските градини "Брезичка" и "Златна рибка"...

публикувано на 02.05.24 в 12:03