Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата все още е мътна

Язовир "Тича"
Снимка: Боян Ганчев, Фейсбук

Водата от язовир „Тича“ продължава да е с повишена мътност. Това показват резултатите от контролните проби, взети от началото на работната седмица от 3 пункта, разположени в различни райони на Шумен.

Заради отклоненията от Регионалната здравна инспекция препоръчват водата в Шумен, Велики Преслав и селата Панайот Волов, Белокопитово и Дибич да не се ползва за пиене и за приготвяне на храна. Това предупреждение е в сила от средата на януари, когато за пръв път тази година беше отчетена повишена мътност.

Водата от язовир „Тича“ съответства на здравните норми по микробиологични показатели. Установен е остатъчен хлор, но той е в допустимите граници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Арнаудов повежда в конкурса за КОЦ-а

Д-р Свилен Арнаудов получи най-висока оценка - 5,17, за своята концепция, с която бе допуснат до следващия етап на конкурса за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Той е досегашен шеф на КОЦ-а. Втори в надпреварата засега е д-р Румен Генов - специалист по онкохирургия, с 4,87.  Трети остава доц. д-р Кирил Киров - хирург в..

публикувано на 29.08.24 в 14:38

Първа проба в Мараш

Започва пробно водочерпене от извора в Мараш и отпушване на запушената тръба. Това съобщи днес зам.-кметът на община Шумен Даниела Русева. Изпомпването на водата ще продължи 72 часа на 9, 10 и 11 септември "Фирмата е потвърдила тези 3 дати. В същото време тя ще направи и пробно водочерпене на сондажа в село Друмево, който открихме като изоставен..

публикувано на 29.08.24 в 13:24

Шумен чака новите електробуси

Решението за закупуване на новите електробуси за Шумен  не беше обжалвано и влезе в сила. Те  ще обслужват 6 вътрешни градски линии, към които има и най-висок обществен интерес. Това каза зам.-кметът на община Шумен Даниела Русева. "Изтече срокът за обжалване, няма жалба. На 2 септември може да се сключи договор и да се изпрати възлагателно..

публикувано на 29.08.24 в 13:07
Младежки дом - Шумен

Цецо Елвиса ще пее в Младежкия дом

Концертът на Цецо Елвиса и неговият бенд, предвиден за 30 август, ще се проведе в залата на Младежкия дом, а не в Летния театър, съобщиха организаторите на събитието. Билетите важат без презаверка.  Певецът, музикантите от бенда и балета ще предложат на публиката пътешествие назад в миналото,   когато мелодиите разказваха истории и вдъхновяваха..

публикувано на 29.08.24 в 12:14

Все повече жертви търсят защита

Случаите на домашно насилие в Шуменско са се увеличили с 86 процента. Това показва статистиката на полицията. От началото на тази година са регистрирани 82 случая. За сравнение миналата година те са били 44. Данните бяха представени от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов. По думите му, ръстът е стряскащ.  Това нарастване..

публикувано на 29.08.24 в 11:56

Отново насилник на жена

43-годишен шуменец е в ареста за домашно насилие. Мъжът е нанесъл побой на 37-годишна жена, с която живее на семейни начала. Пострадалата е с лека телесна повреда, съобщават от полицията в Шумен.  Сигналът е приет малко след 20:00 часа снощи. Насилникът е задържан в Районното управление в Шумен за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство...

публикувано на 29.08.24 в 11:21

Измама в интернет

Измама в интернет разследват полицаи от РУ-Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. 43-годишна жена разказала за нея в полицейското управление вчера. Съобщила, че на 26 август получила имейл с вид, че е пратен от банка. В него било обяснено, че трябва да се актуализират данни на банковата карта. Жената посочила в обратен мейл своите и..

публикувано на 29.08.24 в 09:19