Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Смърт сред пламъците

Снимка: pixabay.com

77-годишна жена от село Стоян Михайловски е починала при пожар в дома й, съобщиха от шуменската полиция днес.

Сигнал за произшествието бил приет в дежурната част на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен на 26 март в 19:40 часа. Съобщено било, че гори пристройка до къща на ул.“ Добри Войников“ в селото. Към адреса веднага бил насочен противопожарен екип от пожарната в Нови пазар. След пристигане на място огнеборците заварили да гори пристройка. В стаята огнеборците намерили починала възрастна жена, която била трудно подвижна .

Помощ в гасенето оказал екип на РСПБЗН - Шумен. Пламъците били ликвидирани с помощта на 7 тона вода. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. Извършен е оглед.

В РУ- Нови пазар е образувано досъдебно производство.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението

От 4 до 8 август включително ще бъде затворена за движение улица „Кирил и Методий“ в участъка от ул. „Васил Друмев“ до ул. „Климент Охридски“. Промяната се въвежда заради текущи ремонтни дейности по тротоарите и уличната мрежа в града. Обходни маршрути: –  Ул. „Васил Друмев“ по ул. „Марица“ през ул. „Климент Охридски“ и..

публикувано на 03.08.21 в 16:52

7500 искат енергийни помощи

Над 7500 заявления за отпускане на целеви помощи за отопление са подадени през първия месец на кампанията в Шуменска област. Одобрение са получили близо 2100 жители на областта, но по различни причини, на 500 подпомагането е отказано. Най-много – почти 1900 – са заявленията от община Шумен, а най-малко – 300– от жители на община Каспичан. Това..

публикувано на 03.08.21 в 16:37

Помощи за училище

До 15 октомври в дирекциите "Социално подпомагане" в страната се приемат заявления за отпускане на еднократна целева помощ за отпускане на целева помощ за подпомагане на ученици, записани в първи и в осми клас. За първа година подпомагането е без подоходен критерий. Единственото условие е учениците да са записани в първи или в 8 клас и..

публикувано на 03.08.21 в 14:00

Кампанията зацикли

„Ваксинационната кампания срещу COVID-19 в Шумен се променя в негативен план. При това доста значително“, това обясни д-р Юлия Кръстева, която работи в имунизационния кабинет на РЗИ в центъра на десетия град.   "Намаляха значително желаещите да се ваксинират. Юли бе изключително подходящ месец за извършване на имунизация предвид настоящото..

публикувано на 03.08.21 в 12:53

Румънска кола изгоря на пътя

Сигнал за пожар в лек автомобил Форд „Мондео“ с румънска регистрация на пътното платно в село Струйно е получен снощи малко след 21 ч. в шуменската полиция. Пристигналият на място екип погасил пламъците с помощта на 1000 л вода и 10 л пяна. Пожарът е тръгнал след късо съединение в двигателния отсек. Автомобилът е унищожен. Няма пострадали...

публикувано на 03.08.21 в 12:30

Нощни хулигани в ареста

Сигнал за нарушаване на нощната тишина на ул. “Свилен Русев“ в кв. "Дивдядово" е приет малко преди полунощ в дежурната част на РУ - Шумен. Към адреса е насочен полицейски екип. По време на проверката 44-годишен местен жител не изпълнил полицейско разпореждане. С него бил 42-годишен шуменец, който направил опит да осуети полицейската проверка...

публикувано на 03.08.21 в 12:18

Синьо лято в Никола Козлево

Близо 200 деца от десет села в община Никола Козлево се включват във ваканционните дейности по идея на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Читалищата са предвидили инициативи с ученици от всички възрасти, каза за Радио Шумен Антония Колева. Тя уточни, че дейностите са целодневни, а в някои от селата..

публикувано на 03.08.21 в 12:09