Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсиите - от 7 април

Снимка: Pixabay

Изплащането на пенсиите за април и еднократната допълнителна сума от 50 лева към тях ще бъде в периода между 7 април (сряда) и 20 април (вторник). Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2,1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 април 2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горещо през новата седмица

В понеделник ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 19° до 24°, а максималните ще бъдат между 33° и 38°, малко по-ниски по крайбрежието.  До края на седмицата ще се задържи предимно ясно и слънчево, в сряда с временни увеличения на облачността. Тогава на отделни места не е..

публикувано на 11.08.24 в 15:27

Дни на младежта в Русе

Поредица от събития организира Младежкият парламент в Русе по случай Международния ден на младежта, който е утре /12 август/. Доброволци от Българския младежки червен кръст ще направят палатков лагер в базата си в Пиргово. На 15 август представители на Младежкия парламент ще посетят Общинския приют за бездомни кучета.  На 19 август младежите ще..

публикувано на 11.08.24 в 12:02

Хванаха пиян шофьор в село Пчелина

Заловиха шофьор с 2,39 промила алкохол в кръвта в самулиското село Пчелина, съобщават от полицията в Разград. 61-годишният водач е отказал да даде кръвна проба. По случая е образувано бързо производство. 

публикувано на 11.08.24 в 11:14

Измама за 24000 евро

Сигнал за извършена измама е получен в ОДМВР-Разград на 9 август. Оплакването е направено от 49-годишна жена от силистренското село Колобър и 45-годишен мъж от село Езерче.  Потърпевшите съобщили, че от 17 юли до 9 август постоянно пребиваващ в България турски гражданин ги е заблудил, че за транспорта на закупен автомобил от Албания до България са..

публикувано на 11.08.24 в 10:53

Нови разписания на градския транспорт

Нови разписания на градските автобусни и тролейбусни линии в делничните дни ще има в Русе от понеделник /12 август/, съобщават от общинската администрация.  Промените идват след анализи и наблюдения от страна на Общински транспорт Русе, а целта е да се подобрят и синхронизират разписанията между отделните линии.  Увеличава се броят на курсовете –..

публикувано на 11.08.24 в 08:53
Дунавски парк

Международен ден на младежта в Силистра

Международният ден на младежта ще отбележат в община Силистра, съобщават от местната администрация. Събитието е организирано съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества.  Инициативата е част от усилията за превенция на зависимостите. Целта е да се създаде положителна среда за младите хора и да се подчертае значението на здравето и..

публикувано на 11.08.24 в 07:32

Времето в неделя

Днес ще е предимно слънчево, ще духа слаб, следобед умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 31°  и 36°, по Черноморието малко по-ниски.  За района на Шумен максималната температура ще бъде около 34°.   Прогнозата за времето е на Симона Георгиева от Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Варна.

публикувано на 11.08.24 в 07:07