Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

230 охраняват вота в Силистра

Силистра
Снимка: Асен Радков

230 служители от Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Гранична полиция” в Силистра ще се грижат за опазването на обществения ред в изборния ден. По този повод е сформиран оперативен щаб под ръководството на областния директор старши комисар Юлиян Караславов, който ще координира взаимодействието между институциите, които имат отношения към деня на вота. Във всички изборни помещения са извършени охранителни проверки и е проверена пожарната обезопасеност.

Предприети са мерки гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, също да могат да упражнят правото си на глас. Те могат да подадат искане за издаване на удостоверение в сектор „Български документи за самоличност” в Силистра, Дулово и Тутракан до 3 април от 8.30 ч. до 17 ч., а на 4 април – от 8.30 до 19 ч.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Силистра

Деца търсиха съкровища

Силистра стана сцена за децата от Летен клуб „Театър и приключения“. Регионалният исторически музей им предостави карта за търсене на съкровищата на града, като ги въведе в света на археологическите загадки.  Децата трябваше да намерят сами 13 съкровища, като по този начин научиха много за времето и хората от миналото на Силистра.  Целият екип от..

публикувано на 26.07.24 в 08:48

Искат отлагане на новата такса смет

Отлаганите вече десетина години промени в Закона за местните данъци и такси ще влязат в сила от 1 януари 2025 година. Прилагането им е  свързано с преминаването към нов механизъм за формиране на такса „битови отпадъци“, който ще е подчинен на едно правило – "замърсителят плаща". Тези промени обаче ще изправят от една страна общините пред..

публикувано на 26.07.24 в 08:16

Помощи от Дулово

Над 150 жители на община Дулово са дарили дрехи и хранителни продукти за пострадалите от пожарите в село Воден. Това каза за Радио Шумен Сезен Сайън - организатор на благотворителната кампания.  Силистренци също са подкрепили акцията, в крайдунавския град са събрани 20 кашона с трайни хранителни продукти.  Микробусът с помощите ще тръгне утре..

публикувано на 25.07.24 в 12:37

Пожар изпепели кола

Лек автомобил „Пежо“ се самозапалил и изгорял в близост до язовира край село Срацимир вчера. Това съобщават от силистренската порлиция. Екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра се отзовал на сигнала, получен в 16:47 часа. Огнеборците загасили пожара, преди да обхване близка гора.

публикувано на 25.07.24 в 09:24

226 бебета проплакаха в Тутракан

226 бебета са се родили в Тутракан от началото на годината, съобщават от местната болница.  Статистиката за първото шестмесечие показва, че 121 са момичетата, 105 - момчетата, а двойките близнаци - 10. За сравнение, за същия период през 2023 г. са се родили 223 бебета.  Ин витро са заченали 16 родилки, а резултатът - 21 бебета. 5 от тях за родили..

публикувано на 25.07.24 в 09:18

Цветни къщички за птици

Участниците в клуб „Моето лято без риск“ към Превантивния информационен център по зависимости в Силистра изрисуваха десет хранилки за птици. Пет от тях, съвместно с община Силистра, бяха поставени и напълнени с храна на крепостта „Меджиди Табия“.  Предстои останалите пет хранилки да бъдат поставени в Дунавския парк.

публикувано на 25.07.24 в 09:14

Изнесени приемни в селата

Продължава информационната кампания в област Силистра по процедурата за подкрепа за семейните предприятия и фирмите от творческите индустрии и занаятите. Чрез изнесени приемни хората получават информация за възможностите за кандидатстване с проекти за 2024 година.  Малки и микро предприятия могат да получат финансиране за нови машини, оборудване и..

публикувано на 24.07.24 в 11:46