Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къща горя след полунощ

Снимка: Pixabay

Къща горя при пожар в село Ивански миналата нощ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

В 1,58 часа на телефон 112 постъпил сигнал за горяща къща на ул. “Баба Тонка“ в селото. Към адреса бил насочен противопожарен екип. При пристигане на място огнеборците заварили да гори покривна конструкция. На помощ дошъл втори екип на пожарната. Успели да изгасят пламъците с 30 тона вода.

Унищожени били цялата покривна конструкция, мебели и имущество на втория жилищен етаж. На първия етаж нямало сериозни поражения.

Имотът в момента на пожара не бил обитаем. Образувано е досъдебно производство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Христов - кмет на община Шумен

Приемен ден на кмета

Кметът проф. д-р Христо Христов ще приема граждани на 29 април (понеделник) от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация. По същото време в стая 317 в общината приемен ден ще има и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова. Заместник-кметовете, секретарят на общината и главният архитект ще приемат граждани също на 29 април..

публикувано на 15.04.24 в 16:00

Общината си взема басейна

Община Шумен предлага да получи дял, собственост, от хотел "Шумен". Предложението, което трябва да получи одобрението на Общинския съвет, е да станат общинска собственост плувният басейн и сградата на Безистена.  По съдебно дело община Шумен плати 4 млн. лв. на предишния собственик и така стана съсобственик на част от хотела. Вече е възложена оценка на..

публикувано на 15.04.24 в 15:39

Задигнаха пари от автомобил

735 лева от дамска чанта, оставена в лек автомобил, отмъкна неизвестен на Мадарския конник, съобщават от шуменската полиция. 18-годишна шуменка съобщила в полицейското управление в града за кражбата. По нейни данни, тя станала за времето от 17:00 до 19:00 часа на 14 април на Мадарския конник.  Неизвестен по неустановен начин проникнал в паркиран..

публикувано на 15.04.24 в 14:11

Мъж подпали къща

В събота огнеборците пристигнали на ул. "Дойран" в Шумен след сигнал, че гори стая от къща. На място заварили да гори покривът на сградата. В пламъците са унищожени мебели, черна и бяла техника, хранителни продукти, опушени са около 150 кв. м стени, около 60 кв. м покрив.  Изяснено било, че пожарът бил предизвикан от 30-годишен мъж от Шумен...

публикувано на 15.04.24 в 12:27

Огън изпепели кола

На 15 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в Шумен през последните три денонощия, информират от Областната дирекция на МВР.  В петъчния ден е приет сигнал за пожар в двигателния отсек на лек автомобил в гориста местност край село Лиси връх, като до горящата кола огнеборците от Каолиново отишли пеша...

публикувано на 15.04.24 в 12:19

Иззеха колите на дрогирани

Двама дрогирани и един пиян останаха без автомобили, след като ги хванаха да шофират след употреба на наркотици и алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Жена от Сливен била установена да шофира след употреба на наркотични вещества. Проверката от екип на РУ - Нови пазар била извършена малко след 15:00 часа в съботния ден. На АМ „Хемус“..

публикувано на 15.04.24 в 12:02

Полицията съветва

Предпазването от различните видове измами беше във фокуса на срещата на началника на полицейското управление в Нови пазар гл. исп. Веселин Райнов с жителите на село Кюлевча.  По думите му, около Великден и Гергьовден започва усилена търговия с агнета и ярета. Полицейският началник препоръча хората да са внимателни с търговците, които посещават..

публикувано на 15.04.24 в 11:23