Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Половин милион за нови работни места

Архив
Снимка: Радио Шумен

Нови 120 работни места ще бъдат разкрити в област Шумен през 2021 г. Това става възможно, след като беше приета писмена процедура на базата на получените предложения от Областната и общинските администрации. Днес предстои Регионалната програма за заетост да бъде изпратена в Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Шумен.

Предвидени са 96 работни места на пълен работен ден и 24 на непълно работно време. За реализацията на програмата са необходими 530 100 лв., от които 515 160 лв. от държавния бюджет и 14 940 лв., осигурени от Областната и общинските администрации. Целта на програмата е да допринесе за повишаването на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване на качеството на работната сила, да даде нови перспективи на представители на най-уязвимите групи безработни. Предвижда се да бъдат наети безработни лица, които ще извършват дейности по почистване, поддръжка на улици, паркове, зали, алеи, както и дребни ремонтни работи. 

След оценка на проектните предложения по предварително одобрена методика в общините Шумен, Смядово, Каспичан и Хитрино ще бъдат назначени по 10 безработни лица. По 9 работни места са определени за общините Велики Преслав и Нови пазар, по 12 безработни ще бъдат назначени в общините Каолиново и Никола Козлево. В община Венец ще бъде осигурена временна заетост на 24 души, 11 са местата за община Върбица и Областна администрация - Шумен ще разкрие 3 работни места. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Вятър кърши дървета и клони

Силният вятър в Шумен започна да чупи клони и дървета. Опасно става преминаването на пешеходци в близост до подвижни предмети и стари дървета. Снимката на публикацията е на паднали клони до Съдебната палата. Днес ще продължава да духа умерен, в Дунавската равнина временно силен западен вятър. Жълт код за опасност е обявен заради очакваните пориви..

публикувано на 18.05.21 в 08:52

Места за всички деца в Шумен

Спокойно и без проблеми премина първото класиране за прием в детските градини на община Шумен, каза за Радио Шумен началникът на общинския отдел „Образование“ Даниела Савчева. "Общо във всички детски градини в Шумен за първа група или за децата, родени през 2018 г., има 125 свободни места. За втора група - 34, за трета - 16 и за четвърта - също..

публикувано на 17.05.21 в 16:18

Подхващат и ВиК сектора

Да бъде избрана временна комисия, която да ревизира ВиК сектора в Шумен предлага общинският съветник Добромир Драев. Това ще бъде една от точките в дневния ред на предстоящата на 27 май присъствена сесия на шуменския Общински съвет. Във временната комисия да влязат представители на всичките 7 политически групи в Общинския съвет и да бъдат привлечени..

публикувано на 17.05.21 в 15:57

Годишна профилактика

На 18 май поради планова годишна профилактика от 9 до 17 часа предавателят на честота 87.6 MHz няма да излъчва програмата на Радио Шумен. Може да ни слушате на алтернативните ни честоти или онлайн.

публикувано на 17.05.21 в 14:10

1700 репатрирани коли

Близо 1700 автомобила са били репатрирани от началото на годината в Русе, съобщиха от общинската администрация. Екипите на ОП „Комунални дейности“ са установили 1696 коли, паркирани в разрез с правилата за движение или възпрепятстващи преминаването на коли и пешеходци. В 25 случая е действано по сигнали на граждани за неправилно паркиране...

публикувано на 17.05.21 в 13:38

Нови стаи за COVID болни

Да се отделят болните с COVID-19 на специален етаж от Терапевтичния блок на МБАЛ - Шумен е целта на ремонт, който планират в лечебното заведение. Това каза директорът д-р Димитър Костов. На третия етаж в старата сграда на шуменската болница е един от COVID секторите на медицинското заведение. През миналата година с финансовата помощ на общини от..

публикувано на 17.05.21 в 12:49
Ансамбъл

"Тайната Българе“ за 24 май

Биографичният спектакъл „Тайната Българе“ ще бъде представен на 24 май от 19.00 часа в зала „Арена Шумен“.   По време на концерта публиката ще  види седем неразказани истории от именития хореограф Христо Димитров, който е и почетен гражданин на Шумен. Входът е безплатен. Раздаването на безплатните пропуски ще започне от вторник (18 май) в..

публикувано на 17.05.21 в 11:53