Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 водачи с честитки от КАТ

4
Снимка: ОДМВР Шумен

24-часов маратон за контрол на скоростта се провежда на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Проверките са в рамките на полицейската операция ROADPOL. Засилените проверки ще продължат до 23:59 часа. Мобилните камери ще бъдат разположени както в населените места, така и извън тях.

Вчера на територията на сектор „Пътна полиция“ са установени 87 нарушения на скоростта. На територията на Нови пазар мобилната камера е „запечатала“ 45 нарушители, като един от тях е преминал със 116 км/ час през Каспичан , близо до разклона за Плиска, където максимално разрешената скорост е 50км/ час.

Днес до обяд са установени 130 нарушения на скоростта. Точките на контрол са извън града, където най-често превишението е между 20 и 30 км/ час и в рамките на Шумен, където до момента са засечени превишения с между 10 и 20 км/ час над максимално позволената скорост.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Под 100 с коронавирус

Намаляват настанените в COVID отделенията на шуменската болница. Със симптоми на коронавирусна инфекция в лечебното заведение са настанени 94 пациенти. От тях 80 са с потвърден положителен резултат от тестовете за COVID-19, а останалите очакват резултати. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. В интензивното..

публикувано на 14.05.21 в 09:56

Чай за пушене в колата

23-годишен жител на село Пристое е задържан за притежание на наркотични вещества, съобщават от шуменската полиция. На 13 май около 13:30 часа за проверка в селото бил спрян водач на лек автомобил "БМВ 530 Д" с шуменска регистрация. Зад волана бил 23-годишен местен жител. По време на проверката поведението на водача станало причина да бъде извършено..

публикувано на 14.05.21 в 09:44
Новата гора над Дивдядово

Вижте гората, която засяхме над Дивдядово

Скоро над шуменския квартал "Дивдядово" отново ще има гора благодарение на всички доброволци от Североизточна България. В началото на тази година ДГС-Шумен организира акция по почистване на площта и залесяване с жълъд. В кампанията се включиха над 300   ентусиасти, които не се изплашиха от ниските температури и тежките условия на терена. Бяха..

публикувано на 14.05.21 в 09:13
Изворът в Мараш днес

Ще има ли СПА в Мараш?

План, становище и наредба за ползването на минералната вода от сондажа в шуменското село Мараш ще изработи временната комисия, избрана от Общинския съвет през март тази година. На първото заседание днес всеки от членовете получи папка с документи, събирани от два кметски екипа от 2011 година насам. От 9 март 2011 година община Шумен има 25-годишно..

публикувано на 13.05.21 в 16:52

Малки полицаи в Смядово

Петокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смядово  проведоха поредното си практическо занятие по програмата "Детско полицейско управление", свързано с лична защита. Началникът на  участъка на полицията в Смядово ст. инсп. Венцислав Асенов и инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ- Велики Преслав запознаха децата с..

публикувано на 13.05.21 в 16:31

1.6 милиона за нов асфалт в Шумен

Над 1,6 милиона лева са предвидени в бюджета на Община Шумен за асфалтиране на улици през тази година. За какво обаче ще стигнат тези пари и ще се асфалтира ли приоритетно. На тези въпроси отговори кметът Любомир Христов, който беше на живо в студиото на Радио Шумен преди час. "20 улици ще бъдат частично или цялостно ремонтирани и..

публикувано на 13.05.21 в 15:25
ВиК - Шумен

Корени в тръбата на Черенча

 "Работи се по отстраняването на проблемите по довеждащия водопровод към шуменското село Черенча". Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК Шумен. "Дължината на трасето му е  33 км. С течение на времето във водопровода са прораснали корени, като това е довело до постепенно намаляване на пропускливостта на тръбата", посочиха още от водното дружество...

публикувано на 13.05.21 в 15:14