Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Зелени коридори" и днес

Снимка: Радио Видин

167 души са ваксинирани на “зелен коридор” в имунизационния център на Регионалната здравна инспекция на ул. “Калоян” 1 в Шумен в първия почивен ден на великденските празници. С тях броят на ваксинираните в областта достигна 15795, от които с втора доза 3973, сочат данните на Единния информационен портал.

„Зелени коридори“ за поставяне на ваксини на желаещи без предварително записан час ще продължат до 9 май.

Днес на 1 май ваксинация ще се извършва от 10.00 до 16.00 ч. в Медицинския център “Св. Иван Рилски”. На 3 май в същите часове тя ще се извършва в СБАЛК “Мадара” на ул. Васил Априлов 63 в Шумен, а в останалите дни -  4, 6, 7, 8 и 9 май тя ще продължи  в кабинета на РЗИ  на ул. „Калоян“ от 10.00 до 16.00 ч.

Ваксинирането в „зелените коридори“ ще става с наличните в областта ваксини на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, като хората, които желаят да се имунизират ще могат да избират между двата препарата.

Днес, 1 май, в Русе от 8.30 до 13.30 ч. ще работи „зелен коридор“ за желаещите да се имунизират срещу COVID-19. Кабинетът се намира в Медицинския център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намираща се на ул. „Борисова“ 36.  Ако се наложи ще бъде удължено работното време на кабинета. Има създадена организация с Регионалната здравна инспекция, от където са в готовност да осигурят допълнителни количества от ваксините при необходимост.

Следващата възможност на русенци да си поставят ваксина срещу коронавирус без предварително записан час ще бъде във вторник. На 4 май имунизации ще бъдат правени в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Кабинетът в Тубдиспансера ще работи от 9.00 до 16.00 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейна трагедия с фатален край

Жена на 59 години от русенското село Могилино е била намерена мъртва в дома си. По тялото ѝ имало следи от удари. Задържан е съпругът ѝ - 60-годишен мъж, който сам уведомил полицията, че е открил тялото на жена си. Разследването продължава, а според запознати става дума за домашно насилие.

публикувано на 14.06.21 в 14:37

В 292 секции в Русенско ще се гласува машинно

Безпроблемно протича подготовката в Русенско за предстоящите на 11 юли избори за народни представители. Вече са раздадени удостоверенията за гласуване на друго място и регистрите към тя, информират от Областната администрация в крайдунавския град. Същевременно са разпределени и средствата за организационно-техническа подготовка по общините,..

публикувано на 12.06.21 в 16:26

Изкуство на колела

Русенци имат уникалната възможност да пътуват в тролейбус, изрисуван от настоящи и бъдещи художници. Возилото   на “Общински транспорт”, което беше превърнато в произведение на изкуството по време на Ретро парада в града, вече е движеща се атракция по русенските улици. В  преобразяването на тролея се включиха  професионалните художници..

публикувано на 11.06.21 в 16:16
Община Русе

Стопираха строежа на леярна

Община Русе е преустановила изграждането на леярна в града от испанска фирма, съобщават от местната администрация. Причината е, че при производството на детайли от въглеродна и неръждаема стомана се отделят амини и фенол. Нормите на тези вещества не са регулирани в законодателството и не подлежат на замервания, което е и основният аргумент за..

публикувано на 11.06.21 в 15:03

Пламнаха стари гуми

Проверена е площадката за отпадъци в с. Калипетрово, община Силистра, след сигнал за пожар, съобщават от екоинспекцията в Русе. Установено е, че огънят е пламнал в участъка, в който се съхраняват стари автомобилни гуми. Пожарът е потушен от огнеборци на службата в Силистра, но не са изяснени причините за възникването му. Данните от пункта за..

публикувано на 11.06.21 в 11:06

И Бяла брани Темида

Мълчалив протест срещу закриването на Районния съд в Бяла се проведе днес в центъра на града. В него се включиха магистрати, юристи и граждани, според които решението на Висшия съдебен съвет ще ограничи достъпа им до правосъдие. Районният съд в Бяла обслужва четири общини в Русенско. В момента в града се изгражда нова съдебна палата за 3 милиона..

публикувано на 09.06.21 в 14:11
Община Русе

Помощи за преболедували COVID-19

Еднократна целева помощ от 50 лв. започна да отпуска Община Русе за хора, преболедували COVID-19. Средствата са от общинския бюджет, а решението беше взето на последната сесия. От финансовата подкрепа могат да се възползват хората, които получават социални пенсии за старост или инвалидност, както и възрастни над 70-годишна..

публикувано на 09.06.21 в 12:49