Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без ток на 14 май

Заради извършването на неотложни ремонти, обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия и подмяната на електромери част от жителите и фирмите в Североизточна България и днес - 14.05, ще бъдат без ток.

Разград

На 14.05 от 9 до 14 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на Завет и улиците там: "Освобождение", "Цар Симеон", "Пеню Пенев", "Стара планина", "Китка", "Никола Пушкаров", "Латинка", "Орловска", "Паисий Хилендарски", "Вихрен", базови станции на мобилни оператори.

Също на 14.05.2021 от 8 до 8.30 ч. и от 16.30 до 17.00 ч. са възможни смущения на електрозахранването в Исперих: ТП "Рома": ул. "Добри Чинтолов", ул. "Осогово", ул. "Беласица"; ТП "П. Банков": ул. "П. Банков", кв. Запад, ул. "Ропотамо", ул. "Росица"; ТП 1: ул. "Дунав", ул. "Лудогорие", ул. "Родопи"; ТП 10: ул. "Янтра", ул. "Лом", ул. "6ти септември", ул. "Скът", ул. "Рила", ул. "Огоста"; ТП "Места": ул. "Осъм", ул. "Места", ул. "Вит", ул. "Панега", ул. "Искър"; ТП 2: ул. "Арда", ул. "Милин Камък", ул. "Васил Левски", ул. "Сребърна"; ТП "1 ви Стопански двор": Коперация Исперих, ресторант "Здравец", Бензиностанция "Роса", "Агротайм";Чужди ТП: "Завод Багери", "Завод Добруджа", "САС", "Сердика", "Строителна", "Оринжерия", "Леарна", "ЗРЧ", "Добруджа", "Болница", "ОКС", "Петрол", "Зърнено", "Керамика"; "Парка": ул. "Борис Савов", ул. "Дочо Михайлов", ул. "Бачо Киро", ул. "Цар Освободител"; "Хандбал": ул. "Иван Кръстев", ул. "Цанко Церковски", ул. "Захари Стоянов"; "Д.Благоев": ул. "Лудогорие", ул. "Цанко Церковски", ул. "Сергей Румянцев", ул. "Антон Страшимиров", ул. "Ангел Кънчев", Базони станции на мобилните оператори и ПС "Водоснабдяване Исперих" .

Русе

На 14.05 от 8 до 17 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в по -голямата част на Мартен и Сливо полеп и селата Борисово и Голямо Враново.

Силистра
На 14.05 между 8 и 17 ч. без ток ще са селата Казимимир, Межден, Козяк, Върбино, Таслаково, Колобър и Черковна..

Търговище
В периода 14.05 - 21.05 от 9 до 16.30 ч., са възможни смущения на електрозахранването в част от Попово.

Шумен

На 14.05 от 9 до 17 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в района на Нови пазар - абонати, захранени от ТП "ТКЗС" и ТП "Рьофикс".
От 8.30 до 17 ч. на 14.05 ще бъде спрян тока в част от село Иваново.
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8.30 до 9 ч. и от 16.30 до 17 ч. във Велики Преслав - местностите Омуртагов мост, Горска барака и Жълта локва и селата Сушина, Ловец, Иваново, Методиево, Конево, Кьолмен, Станянци,  Менгишево, Божурово, Чернооково, Крайгорци, Върбица, Маломир, Бяла река, Нова бяла река, Тушовица, Веселиново, Александрово, Риш и Величка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пияни зад волана

  Мъж от Дулово е засечен от полицейски патрул да шофира пиян в Лозница в петък вечерта. 45-годишният водач на лек автомобил е тестван с дрегер, който е отчел 1,95 промила алкохол. Водачът е задържан, взета е и кръвна проба за изследване. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК. Пиян водач е засечен и в Цар Калоян ден..

публикувано на 20.06.21 в 11:20
От село Ясен екипът потегли с велосипеди

Шампионат по колоездене на шосе

Община Никола Козлево е домакин за трета поредна година на Държавният личен и отборен шампионат по колоездене на шосе, който се организира от Българската федерация по колоездене. Днес от 15 часа ще стартира индивидуалното бягане по часовник по маршрут – Никола Козлево – Ружица – Хърсово – Никола Козлево, като юношите и жените-елит правят една..

публикувано на 19.06.21 в 14:47

Транспорт за Черешова задушница

Допълнителни автобуси по линия №14 ще бъдат осигурени от за Черешова задушница в Шумен. От 7.30 часа до 12.00 часа днес автобусите ще се движат през интервал от 15 – 20 минути. При заявено желание от пътниците автобус №7, който обслужва „Дивдядово“, ще пътува до гробищния парк в квартала. Създадена е временна организация на движението в..

публикувано на 19.06.21 в 08:40

Зелени коридори и днес

„Зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на всички желаещи организира днес и утре РЗИ Шумен в   Имунизационния кабинет на ул. „Калоян“ № 1 (до РУО Шумен) от 10:00 ч. до 16:00 ч.  Имунизациите ще се правят с всички налични ваксини в РЗИ Шумен: на „Пфайзер“ „Модерна“, „Астра Зенека“ и „Янсен“.Желаещите да носят документ за..

публикувано на 19.06.21 в 08:28

Новозаразените с COVID-19 намаляват

Няма нови случаи на заразени с коронавирус в областите Разград и Търговище през последното денонощие. В Североизточна България са регистрирани 8 положителни проби. 4-ма са новозаразените в Русенско, 3-ма в Силистренско и 1 в Шуменско. 105 са новите случаи на коронавирус в страната или 0,7 процента от направените близо 15 хиляди теста през..

публикувано на 19.06.21 в 08:23

Облачно с валежи

Днес ще преобладава облачно време, ще продължи да вали, на места по-продължително и с по-значителни количества. Циклонът над Черно море навлиза над Източна България и това ще определя смяната на посоката на вятъра: в началото на деня той ще е от северозапад, по-късно ще се ориентира от североизток, а по крайбрежието от югоизток, ще е до умерен...

публикувано на 19.06.21 в 07:54

Гласуване под карантина

Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, съгласно Закона за здравето, ще гласуват с подвижна избирателна кутия при спазване на всички противоепидемични мерки. Това решиха от Централната избирателна комисия. Ако един избирател отговаря едновременно на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия в секция за..

публикувано на 18.06.21 в 15:16