Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обмислят преместването на рали "България"

Камен Михайлов

През 2022 г. Варна може да не е домакин на най-голямото и авторитетно българско автомобилно състезание – рали "България". Новината съобщи за БНР президентът на Автомобилната федерация на България Камен Михайлов.

„Има хора, които въпреки че се бият в гърдите, че милеят за спорта, искат да го провалят. Не знам защо, може би егото им е прекалено голямо. За да се решат проблемите, които ни създават, най-вероятно ще трябва да изместим ралито от тук. След като имаме систематично саботиране на това състезание, защо трябва да го правим тук. Защо? Аз не виждам причина. Нима в България има по-малко много достойни области и центрове от Варна и Шумен? При условие, че Шумен не ни иска- добре, няма да сме в Шумен“, сподели Камен Михайлов.

Причината е проблемите, които организаторите срещат при провеждането на надпреварата на територията на община Шумен.

„Тази година отново имахме проблем, буквално в 90-та минута. Четири дни преди старта, ни беше съобщено, че състезанието няма да може да премине през област Шумен. Не разбрахме по чие нареждане – цитираше се името на заместник кмета и на други служители в община Шумен. Аз не искам да цитирам имена, без да съм абсолютно сигурен, че те стоят зад такова начинание. Това е нещо, което ни се случва вече два пъти. Първият път беше опита за провал на 50-то юбилейно издание на рали България и успешно проваленото рали "Стари столици"“, добави Михайлов.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди гледаха "на живо" Освобождението

Повече от 3 хиляди зрители наблюдаваха сцени от Освобождението на Велики Преслав на площада в старата столица.  Спектакълът завърши с награждаване на участниците във възстановката, пристигнали от целия Североизток, от Варна, Велико Търново, Нова Загора.  Близо 200 членове на национален клуб „Традиция” и патриотични сдружения направиха зрелищно..

публикувано на 03.03.24 в 15:54

Националният празник в Шумен

Със заупокойна молитва в памет на загиналите за освобождението на България войни и опълченци, отслужена от отец Димитър в храма „Свето Възнесение Господне“, започнаха честванията за 3 март в Шумен. Архиерейският наместник отслужи и молебен за здраве и благоденствие на българския народ. След това по традиция пред храма се състоя..

публикувано на 03.03.24 в 13:57
Язовир

Умуват за колко дни да спрат водата

Предстои изграждането на връзките, което е най-тежката работа по реконструкцията на довеждащия водопровод от язовир „Тича“. Това заяви инж. Антон Стефанов , главен инженер на ВиК – Шумен. Специалистът присъства на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Връзките към язовир "Тича", ревизионна шахта Търговище, ревизионна..

публикувано на 01.03.24 в 15:24

Задържаха двама крадци

30-годишен от Велики Преслав и 29-годишен от Шумен са задържани за извършена кражба от жилищен блок във Велики Преслав, съобщават от шуменската полиция. Двамата задигнали дамски и мъжки обувки, приспособление за нощно виждане, велосипед и детска тротинетка за времето от 03:00 часа до 03:30 часа на 29 февруари от блок на ул. „Неофит Рилски“...

публикувано на 01.03.24 в 13:37
Община Шумен

Промени в движението

Във връзка с честването на националния празник в Шумен от 14:00 ч. до 22:00 ч. на 3 март временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства в централната част на града.  Въвежда се временен режим на движение с пълно затваряне на пътното платно по ул. „Панайот Волов“ – от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“ до кръстовището с..

публикувано на 01.03.24 в 13:21

Мартеници за всички

Мартеници получиха днес обитателите на Дома за хора с леки психични проблеми в село Имренчево.  Пролетните украшения са изработени от жени от групата за автентичен фолклор към местното читалище.  Част от самодейките гостуваха на Дома. Мартеници получи и персоналът на заведението.  С пролетни предвестници са окичени градинките в центъра,..

публикувано на 01.03.24 в 13:17

Удължават срока за саниране

С един месец е удължен срокът за кандидатстване за саниране на многофамилните жилищни сгради. Това напомнят от община Шумен.  Могат да участват и сдружения на собствениците, които не са били одобрени по първия етап на процедурата от Националния план за възстановяване и устойчивост.  Документите остават непроменени. Разликата е, че..

публикувано на 01.03.24 в 13:13