Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Зелени коридори" на 23 май

Снимка: БГНЕС

Зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 организира до 24 май Здравната инспекция в Шумен. Имунизационният кабинет на ул. „Калоян“ № 1 ще работи от 10:00 ч. до 16:00 ч., а желаещите могат да се запишат на телефон 0895721066. Имунизациите ще се правят с ваксини на „Пфайзер“ „Модерна“, „Астра Зенека“ и „Янсен“.

„Зелен коридор“ ще има днес и в Многопрофилната болница „Юлия Вревска“ в Бяла, Русенска област. Имунизационният кабинет ще работи до 16 ч. Препаратите, които ще се прилагат, са на „Пфайзер“, „Астра Зенека“ и „Модерна“. В болница „Юлия Вревска“ има и кабинет за имунизация срещу COVID-19, който ще работи от 18.00 ч. до 23.00 ч. всеки ден, включително събота и неделя.

В Tъpгoвищe „Зeлeният ĸopидop“ в имyнизaциoнния ĸaбинeт нa PЗИ днес щe paбoти oт 9 дo 12 чaca. He e нeoxoдимo пpeдвapитeлнo зaпиcвaнe. Имyнизaциитe щe се извъpшвaт c нaличнитe вaĸcини, инфopмиpaт oт здравната инcпeĸция.

Baĸcини срещу СОVІD-19 в Tъpгoвищe вeчe щe се пocтaвят и в Cпeшнoтo нa бoлницaтa. От 25 май желаещите могат да се имунизират вceĸи paбoтeн дeн oт 18:00 дo 23:00 чaca.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Милен Митев

Милен Митев е временен шеф на БНР

Съветът за електронни медии прие оставката на генералния директор на Българското национално радио Андон Балтаков. Той поиска да бъде предсрочно прекратен договорът му за управление от 6 август, като се мотивира с "дълбоко лични" причини. В срок от три месеца СЕМ трябва да избере с конкурс нов генерален директор на Националното радио...

публикувано на 04.08.21 в 16:13
Плажуващи край Атина, 28 юни 2021 г.

Ограничете пътуването в чужбина

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция. С оглед динамичната обстановка по..

публикувано на 04.08.21 в 15:03
Народно събрание

Главният прокурор ще докладва

Народеното събрание задължи главния прокурор до 14 дни да докладва за работата на Бюрото по защита на свидетели, което е на негово пряко подчинение. Това беше решено по предложение на „Демократична България“, мотивите за което представи председателят на парламентарната група на обединението Христо Иванов: „Наистина това бюро се..

публикувано на 04.08.21 в 14:20

Разбираш ли езика на училището?

Нестопански организации се обединиха около инициативата “Разбираш ли езика на училището”, която цели да улесни усвояването на българския език. Идеята е да бъдат създадени и разпространени учебни материали за обучение за учениците, чийто майчин език е различен от българския. По официални данни, почти всеки пети ученик в България е с майчин език,..

публикувано на 04.08.21 в 14:05

79-годишна испанка - наркобос

Португалската Гражданската гвардия, Националната полиция и Съдебната полиция разбиха престъпна организация за трафик на наркотици, ръководена от 79-годишна испанка, съобщиха трите служби в отделни изявления. Според тях тя е била лидер на групата и собственик на компанията, създадена като параван за преноса на наркотици. Това съобщава БНР...

публикувано на 04.08.21 в 13:50

Влизаме в оранжевата зона

До дни България ще премине от зелената в оранжевата зона. Това заяви в национален ефир заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров. Предстои затягане на мерките, което ще се изразява в засилване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки на закрити места, в които има струпване на много хора, в т.ч. дискотеки, места за отдих,..

публикувано на 04.08.21 в 12:58

Стреляха по свидетел по делото "Килърите"

Неизвестен е открил стрелба рано тази сутрин по един от свидетелите по делото „Килърите“ Цончо Ненов, научи БНР.  Инцидентът е станал в Горна Оряховица около 7,30 часа. По колата на мъжа е открита стрелба, той обаче е успял да избяга с автомобила си и е невредим. По първоначална информация, стрелецът е бил сам, бил е облечен с черни дрехи и е..

публикувано на 04.08.21 в 09:37