Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасителен пост на "Пчелина"

Снимка: Областна администрация Разград

Спасителен пост ще заработи от 14 юни на плажната зона на язовир "Пчелина". Това съобщи областният управител на Разградска област Иван Борисов по време на проверка на язовирите "Пчелин" 1 и 2.

Инспекцията е установила, че нивото на водоемите е безопасно и те са добре поддържани. Повод за проверката е, че след падналите в последните дни обилни валежи двата язовира бяха контролирано изпускани, за да не стигне до тяхното преливане.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Марихуана в казан за ракия

36-годишна жена от Варна е установена с наркотици в Исперих. При полицейска проверка у нея е открита флашка за пушене. При тестване на съдържанието вейпът реагира на канабис. При претърсване на жилището й в Исперих, обитавано от жената и двама мъже на 27 и 29 години, в останки от казан за варене на ракия е намерена торба с 20 грама зелена..

публикувано на 28.08.24 в 10:37

Пиян водач преспа в ареста

Шофьор с 2.83 промила алкохол задържаха полицаи в разградското село Дянково. Това съобщават от разградската полиция. Автомобилът, управляван от мъжа, е спрян снощи. Пробата с дрегер на 49-годишния водач отчела солидното количество алкохол.  Той е отказал кръвна проба и е задържан в Районното управление в Разград. По случая е образувано бързо..

публикувано на 28.08.24 в 10:13

Приказките оживяват в Осенец

За десети път приказни герои ще оживеят на детски карнавал в разградското село Осенец. Събитието е организирано от местното Народно читалище „Съгласие 1891“ и ще се проведе на 31 август, съобщава БТА. Приказният карнавал е традиция за ръководството на читалището и се провежда в края на лятото, докато децата са все още във ваканция. Тази година..

публикувано на 28.08.24 в 09:06

Общински жилища под контрол

Бюджетът на община Разград ще бъде актуализиран заради изменение в разчета за капиталовите разходи. Това стана ясно на провелото се заседание на Общинския съвет. Сред новите капиталови разходи са проектиране на общинския път Разград – Йонково и на пътя Разград – Киченица.  Представен бе и проект за съхранение на културното наследство чрез укрепване и..

публикувано на 28.08.24 в 08:25

Промени в движението

Временна организация за безопасност на движението се въвежда днес заради асфалтирането на улица „Странджа“ в Разград, съобщават от общината.  Затворените в сряда участъци от „Странджа“ ще са от булевард „Априлско въстание“ до улица „Велес“ и от улица „Велес“ до улица „Дъбрава“, като забраната за движение на пътни превозни средства е от 8:00 до 17:00..

публикувано на 28.08.24 в 07:50
Община Разград

Разкриват нов социален център

Промени в наредбата за настаняване под наем и продажба на общински жилища ще разгледат общинските съветници в Разград на днешната сесия. В дневния ред на заседанието са предвидени 18 докладни записки.  12 нови обекта ще бъдат включени в Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за настоящата година., за които е проявен..

публикувано на 27.08.24 в 11:49

Събор посреща пазители на традициите

Народен събор под надслов „Събрало се наше село“ ще се проведе днес в разградското село Побит камък.  Празникът ще започне с изпълнение на химна на Побит камък от вокалната група към местното читалище. По традиция участници и гости ще бъдат посрещнати по стар български обичай с питка и шарена сол. Присъстващите ще имат възможността да разгледат..

публикувано на 24.08.24 в 12:54