Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крадците на катализатор разкрити

Задържани са крадците на катализатор от лек автомобил в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР. При отработването на сигнала са оказали съдействие служители на ОДМВР- Русе. 

53-годишният мъж от Варна и 43-годишният жител село Баново, общ. Суворово са задържани от полицейски екип в Русе, след което са конвоирани в Шумен. При процесуално-следствените действия под ръководството на районен рокурор от Шумен са иззети множество инструменти. Част от генерацията за отвеждане на изгорели газове е открита изхвърлена край Шумен. Изяснява се съпричастността им към други кражби. По време на задържането в 43-годишния мъж от село Баново е намерено сгънато фолио с около един грам кафеникав прах, което по негови данни е хероин. Предстои лабораторно изследване.

Мъжът е криминално проявен с кражби, хулиганство, грабеж с нанасяне на телесна повреда, употреба на наркотици, управление на автомобил след употреба на наркотици и управление на мпс в срок на лишаване по административен ред.

53-годишният мъж от Варна също е криминално проявен. Известен е на полицията с изнудване с телесни повреди, склоняване към проституция, управление на мпс след употреба на алкохол, самоуправство. 

Взета му е мярка „подписка“, а 43-годишният с постановление на  прокурор е с мярка задържане за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъплението продължава. Припомняме, че сигнал за кражбата е от 53-годишен шуменец. По негови данни тя е станала на 2 юни от обособен паркинг до предприятие на ул.“ Тракийска“ в Индустриалната зона в града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК отказа да регистрира двете ДПС-та

ЦИК отказа да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало". И двете решение комисията прие единодушно. Причината е, че партия ДПС присъства и в двете коалиции, което е в разрез с..

публикувано на 09.09.24 в 12:36

Пари за пчелари

Над 565 хил. лева са изплатени на 150 пчелари по агроекологичната интервенция „Насърчаване на естественото опрашване“ за Кампания 2023. Това съобщават от Държавния фонд  „Земеделие“.  Ставките, по които се изплащат средствата, са определени в Наредба 10 от 27 юни миналата година. За да получат подпомагане, бенефициентите трябва да притежават минимум..

публикувано на 09.09.24 в 09:03

Изплащат пенсиите от днес

От днес до 20 септември ще се изплащат пенсиите чрез пощенските станции. Преводите на сумите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени през днешния ден, информираха от Националния осигурителен институт (НОИ).  Датата за изплащане на обезщетенията за безработица за август е 16 септември, понеделник...

публикувано на 09.09.24 в 08:46

Профилактика на предавател

От 9:00 до 17:00 часа днес ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателя, който излъчва програмата на Радио Шумен за Русе, на честота 98,6 мегахерца.  В посочения период са възможни прекъсвания на сигнала.  Можете да ни слушате на честота 87.6 мегахерца или онлайн на бинар.бг.

публикувано на 09.09.24 в 08:40

Планово без ток

Понеделник 09.09.2024 Разград На  09.09.2024, от 08:30 до 16:30 , поради профилактика на съораженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в селата Голям Поровец, Бърдоква, Йонково, Лудогорци и село Йонково. В периода  09.09.2024 - 10.09.2024, от 9:00 до 16:30 , поради неотложни ремонтни..

публикувано на 09.09.24 в 08:16

Слънчево в понеделник

Днес времето ще е слънчево почти през целия ден. По-късно следобед от запад на изток ще се появи висока облачност. Във вътрешността на района сутринта ще е почти тихо и хладно, с минимални температури между 11° и 16 °, за Шумен - 13°.  По Черноморието минималните температури ще бъдат по-високи.  През деня над целия район вятърът ще се ориентира от..

публикувано на 09.09.24 в 07:09

Стрийтболистите от Търговище са първи

Трето място зае „Кръга Мисъл" от Шумен в стрийтбол турнира „Shumen GT 3x3“ в категорията "Мъже". Втори се класира тимът на „Стенокардия" - Бургас. Първо място спечели „Волтрон" - Търговище.  Конкурсът по стрелба от тройката спечели Александър Янчев от „Волтрон".   Турнирът е организиран от Фондация „Гален Темелков" в Шумен. Срещите се играят на..

публикувано на 08.09.24 в 17:21