Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спасиха куче в беда

Снимка: Областна администрация - Разград

Техническа помощ за освобождаване на заклещено куче са оказали през последното денонощие шуменските огнеборци, съобщават от полицията.

В 16:26 часа на 9 юни в дежурната част на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен е потърсено съдействие за освобождаване на заклещено куче в шахта на ул.“ Георги С. Раковски“ в града. Екипът, който пристигнал на място, освободил животното.

Вечерта в 21:40 часа е получен сигнал, че на ул. „Седма“  в Шумен горят отпадъци. Към мястото на произшествието бил насочен екип, който погасил пламъците с помощта на 500 л. вода. Пожарът е без материални загуби.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Барака горя призори

Барака беше обхваната от пламъци тази сутрин, съобщават от шуменската полиция. В 05:50 ч. е получено съобщение за пожар в барака на ул. “Възрожденец“ в Шумен. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип, който я заварил обхваната в пламъци. Пожарът бил погасен с помощта на 1000 л. вода. Причина за възникването му е..

публикувано на 16.06.21 в 09:53

Нито един починал за седмица

Вече седми ден няма починали пациенти с коронавирус в шуменската болница. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. В COVID отделенията в момента има 43 пациенти със симптоми. 35 от тях имат положителни проби, останалите очакват резултатите от тестовете си. В интензивното отделение има двама..

публикувано на 16.06.21 в 09:46
СУ Сава Доброплодни - Шумен

1800 ученици на малки матури

Над 1800 ученици от 7 и от 10 клас в Шуменска област се очаква да се явят днес на външното оценяване по български език и литература. Изпитът на десетокласниците започва в 8 ч., а на седмокласниците – в 9 ч. , каза за Радио Шумен Николай Русев от Регионалното управление на образованието в Шумен "Учениците, които завършват първи гимназиален етап,..

публикувано на 16.06.21 в 09:25

Детски кът в Нови пазар

Започна изграждането на детски кът в Нови пазар, след като общината спечели проект по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Модулите в него ще бъдат променени и обзаведени със санитарни възли и изградена ВиК и ел. инсталации. Детските помещения ще бъдат обособени в няколко зони за различните възрастови групи. Навсякъде в..

публикувано на 15.06.21 в 16:28

Неволи с рейса на село

Жители на село Дибич се оплакаха, че автобусът, който минава през селото, е почти винаги пълен и те не успяват да се качат. Проблемът с транспорта е стар, но винаги намира инцидентно решение, а не постоянно. Пътуващите са малко и това не е изгодно за автобусната фирма, каза кметът на селото Юлиан Андреев. При всеки сигнал са получавали разбиране, както..

публикувано на 15.06.21 в 13:41

Базовото - най-предпочитано

Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ в Шумен е на първо място по подадени документи за прием в първи клас. Това показват данните от информационната система, която снощи затвори приема на заявления. Родителите на 112 първокласници са предпочели Базовото училище. На второ място е Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен с 98 заявления и на..

публикувано на 15.06.21 в 13:30
Найден Косев - заместник-кмет на Шумен по образование и култура

Градините отворени през лятото

Детските градини в Шумен няма да затварят през лятото за дълъг период от време. Това обяви днес заместник-кметът Найден Косев. През месеците юни, юли и август всяко заведение ще разполага с не повече от пет дни, в които няма да работи, за да могат да се извършат задължителните профилактични дейности преди началото на новата учебна година. До края..

публикувано на 15.06.21 в 12:44