Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полицията - при хората

4
Снимка: ОДМВР Шумен

Служители на криминална, охранителна и икономическа полиция продължават посещенията по населените места в областта, за да се срещат с  жители и с месните управници. По време на срещите се очаква да  се чуе има ли и кои са нерешените проблеми в малките и отдалечени населени места.

Полицейски служители се срещнаха тази сутрин с главния специалист в село Белокопитово Вяра Жечева, която обясни, че нямат сериозни проблеми, свързани с обществения ред. Като проблем посочи лошата пътна настилка в селото, която би могла да създаде предпоставки за пътни инциденти. Очаква се решение на проблема и преасфалтиране в селото. Тогава, ако има условия за шофиране с по-висока скорост, може да се помисли за изкуствен ограничител от типа „легнал полицай“, допълни Жечева.

В село Градище кметът Идриз Халилов съобщи, че има прекрасна комуникация с полицейските служители, които обслужват населеното място и при проблем реагират веднага. "Спокойно ни е селото, единствените ни притеснения са от амбулантните търговци. Може да има недобросъвестни, които да ползват невниманието на старите хора и да извършат кражби. Не знаем кой с какви намерения идва и затова с кварталните полицаи предупреждаваме хората да не ги пускат в домовете си", каза той.

И в Градище, и в Белокопитово се обръща внимание на самотно живеещите хора, заостря им се вниманието и как да действат, ако се опитат да ги атакуват телефонни измамници.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителни автобуси

Допълнителни автобуси по линия №14 ще бъдат осигурени от „Шумен – пътнически автотранспорт“ ООД за Черешова задушница в събота, 19 юни. От 7.30 часа до 12.00 часа в съботния ден автобусите ще се движат през интервал от 15 – 20 минути при наличие на пътници. При заявено желание от страна на гражданите автобус №7, който обслужва „Дивдядово“, ще..

публикувано на 16.06.21 в 11:12

Полицията - в училище

Пътни полицаи посетиха ученици от IX ОУ “Панайот Волов“ в Шумен. Инициативата е на ръководството на училището във връзка с предстоящия на 29 юни ден на безопасността на движение по пътищата. Униформените обясниха на малките ученици как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Посъветваха ги да вървят по тротоарите, да пресичат само..

публикувано на 16.06.21 в 10:52

Барака горя призори

Барака беше обхваната от пламъци тази сутрин, съобщават от шуменската полиция. В 05:50 ч. е получено съобщение за пожар в барака на ул. “Възрожденец“ в Шумен. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип, който я заварил обхваната в пламъци. Пожарът бил погасен с помощта на 1000 л. вода. Причина за възникването му е..

публикувано на 16.06.21 в 09:53

Нито един починал за седмица

Вече седми ден няма починали пациенти с коронавирус в шуменската болница. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. В COVID отделенията в момента има 43 пациенти със симптоми. 35 от тях имат положителни проби, останалите очакват резултатите от тестовете си. В интензивното отделение има двама..

публикувано на 16.06.21 в 09:46
СУ Сава Доброплодни - Шумен

1800 ученици на малки матури

Над 1800 ученици от 7 и от 10 клас в Шуменска област се очаква да се явят днес на външното оценяване по български език и литература. Изпитът на десетокласниците започва в 8 ч., а на седмокласниците – в 9 ч. , каза за Радио Шумен Николай Русев от Регионалното управление на образованието в Шумен "Учениците, които завършват първи гимназиален етап,..

публикувано на 16.06.21 в 09:25

Детски кът в Нови пазар

Започна изграждането на детски кът в Нови пазар, след като общината спечели проект по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Модулите в него ще бъдат променени и обзаведени със санитарни възли и изградена ВиК и ел. инсталации. Детските помещения ще бъдат обособени в няколко зони за различните възрастови групи. Навсякъде в..

публикувано на 15.06.21 в 16:28

Неволи с рейса на село

Жители на село Дибич се оплакаха, че автобусът, който минава през селото, е почти винаги пълен и те не успяват да се качат. Проблемът с транспорта е стар, но винаги намира инцидентно решение, а не постоянно. Пътуващите са малко и това не е изгодно за автобусната фирма, каза кметът на селото Юлиан Андреев. При всеки сигнал са получавали разбиране, както..

публикувано на 15.06.21 в 13:41