Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По-ниски цени заради пандемията

3
"Арена Шумен"
Снимка: Радио Шумен

20 точки в дневния ред на юнската сесия на шуменския Общински съвет одобри на днешното си заседание Консултативният съвет. Сесията ще бъде присъствена и ще се проведе на 24 юни от 9 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“.

Да бъде намалена таксата за ползване на зала „Арена Шумен“ заради намаления капацитет за провеждане на културни събития ще обсъждат общинските съветници.

Предложението е публикувано на сайта на Общината като корекция в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени. То се отнася обаче само за срока на извънредната епидемична обстановка.

Общинските съветници също така трябва да упълномощят представителя на Община Шумен как да гласува на предстоящото на 29 юни Общо събрание на акционерите на МБАЛ - Шумен.

Въпреки възраженията на общинския съветник Красимир Костов, като първа точка в дневния ред на сесията ще влезе отново материал от предходното заседание за избор на временна комисия и анализ на работата на ВиК - Шумен и Асоциацията по ВиК. Докладната на Добромир Драев на предходната сесия остана без решение и може да бъде извадена от дневния ред на юнската сесия, ако съветниците гласуват изрично такова решение, стана ясно на Консултативния съвет днес.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ваксини през уикенда

Зелени коридори за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира през почивните дни Регионалната здравна инспекция в Шумен. В събота и неделя от 09.00 до 14.00 часа ще работи Имунизационният кабинет на инспекцията, който се намира на улица „Калоян“ № 1, до сградата на Регионалното управление на образованието.

публикувано на 30.07.21 в 11:16

Разбиха банда за ало измами

Трима извършители на телефонни измами и техен помагач са задържани при операция на територията на Великотърновска и Шуменска област. Това съобщават от шуменската полиция. В акцията са участвали служители от Главната дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в Шумен, Русе и Велико Търново. Непосредствено след като възрастна..

публикувано на 30.07.21 в 09:49
Спортна зала

Ремонт на зала „Плиска“

През следващата седмица започва реконструкцията на голямата зала за волейбол, хандбал и баскетбол в спортния комплекс „Плиска“ в Шумен. Ремонтът се финансира от Министерството на младежта и спорта след спечелена обществена поръчка на стойност 557 349 лева. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Делта Инвестмънт Билд“ ЕООД, а срокът за..

публикувано на 30.07.21 в 09:32

Нов Съвет на директорите

Общо събрание на акционерите на шуменската болница е насрочено за 10 ч. днес в кабинета на изпълнителния директор на дружеството. дневния ред е промяна в състава на Съвета на директорите. Предлага се да бъдат освободени членовете на  настоящия Съвет на директорите: д-р Димитър Костов, д-р Лиляна  Куздова и Деница Константинова Шалева и да бъде..

публикувано на 30.07.21 в 09:04
ВиК - Шумен

Асоциацията по ВиК без полезен ход

Бизнес планът на ВиК – Шумен за периода 2022 – 2026 г. ще бъде разгледан на неприсъствено заседание днес на Асоциацията по ВиК, в която участват всички 10 общини от областта. Община Шумен има блокираща квота в Асоциацията по ВиК, тъй като притежава 33.72%. Това означава, че след решението на шуменския Общински съвет вчера документът няма да мине...

публикувано на 30.07.21 в 09:00

Искат оставката на шефа на ВиК - Шумен

След като всички постоянни комисии в Общинския съвет в Шумен отказаха да подкрепят бизнесплана на ВИК - Шумен за следващите 5 години, в сесийната зала зала днес политическите групи също бяха твърдо против одобрението му. Съветникът Добромир Драев представи подписка от 5530 подписа на граждани от Шумен и Велики Преслав, които са против повишението на..

публикувано на 29.07.21 в 15:53

21,5 млн. лв. за нов асфалт

Да бъде поет дългосрочен общински дълг до 21,5 млн. лв. за рехабилитация на улична мрежа и междублокови пространства в Шумен и някои села на общината. Това реши на днешното заседание Общинският съвет. 16 млн. лв. са предвидени за града, 4 млн. лв. са заделени за селата и 1,5 млн. лв. са определени за съфинансиране на проектите за ремонтите..

публикувано на 29.07.21 в 13:39