Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонтиран булевард се наводни

4
Снимка: Община Русе

Община Русе в качеството си на възложител отказа да приеме ремонтирания бул. „Трети март“. Поради установените проблеми с наводнен участък от новоремонтирания булевард през предходните дни бе наложено на фирмата за строителен надзор да направи необходимите обследвания. Ще бъдат установени причините за проблема, които следва да бъдат отстранени от изпълнителя веднага.

Следващото заседание на държавната приемателна комисия е насрочено за 28 юни, когато е и крайният срок, в който тя трябва да излезе с окончателно решение дали приема обекта.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов живот за стари часовници

Реновацията на знакови за русенци механични часовници. Това е поредна инициатива на сдружението„Русчук.БГ“. Идеята на представителите на организацията е да докажат на гражданите, че дори обикновените хора могат да спомогнат за благоустройството на града. Вече са ремонтирали два часовника в центъра на Русе – тези на Регионалната библиотека..

публикувано на 04.08.21 в 13:03

Пенсионери с таблети

Обучение по дигитални умения за възрастни хора започват в Ценово, Караманово и Белцов. Повече от тридесет мъже и жени са пожелали да подобрят уменията си. Преди две години повечето от тях са преминали курс за компютърна грамотност. В останалите две села обучаемите трябва да са най-малко по петнадесет души. Уроците са направени като..

публикувано на 04.08.21 в 12:47

Тежка катастрофа призори

Катастрофа с двама пострадали затвори рано тази сутрин пътя от Мартен към Русе. Инцидентът е станал около 3:00 часа през нощта. Лек автомобил „Мерцедес“ с немска регистрация, управляван от 20-годишен младеж, се е врязал в задната част на челен товарач. При удара колата е отхвръкнала към мантинелата и е влязла в разделителната ивица, а..

публикувано на 04.08.21 в 09:52

Приоритети на Еврорегион Данубиус

Развитието на туризма и зелената енергетика, както и подобряването на услугите в социалната сфера ще са водещи за общините в Русенско до 2027 година. Това стана ясно на среща в областната администрация на общините, членуващи в Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Сред обсъдените идеи са изграждането на хибридно улично..

публикувано на 03.08.21 в 14:45

Празник на Военноморските сили

Русе отбелязва днес 142-годишнината от създаването на Военноморските сили в България. От 16,30 ч. в заседателната зала на Общината кметът Пенчо Милков ще награди трима военнослужещи от състава на Военноморските сили. Ще присъства и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. В 18 ч. започва военен ритуал по полагане на венци и..

публикувано на 03.08.21 в 08:38
Болница „Д-р Димитър Граматиков“ – Русе

Събират дарения за болницата

Кампания за оборудване на Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ започва в Русе. „Лечебното заведение догодина ще стане на 100 години и нуждите за осъвременяване са много, но засега ще бъдат закупени нови легла за пациентите“, поясни директорът д-р Светослав Дачев. От Ротари клуб и Лайънс клубовете в Русе канят всеки, който има..

публикувано на 02.08.21 в 11:54

Започна Държавното първенство по стрелба с лък

Държавното първенство по стрелба с лък за мъже/жени, младежи/девойки и кадети/кадетки се провежда днес и утре в Русе. Състезанието се организира от спортен клуб „Джамбо  2006“ Русе и е под егидата на Общината. Форумът е от особена важност, тъй като в него ще участват всички 17 отбора по стрелба с лък в България. Гост на събитието е и председателят..

публикувано на 31.07.21 в 15:14