Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Деца върнаха изгубена чанта

Снимка: ОДМВР - Силистра

Три момичета от Силистра получиха благодарствени адреси от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Мартин Недялков за извършена достойна постъпка.

Шестокласничките от Основното училище „Отец Паисий“ Йоанна Петрова и Йоана Енчева и седмокласничката Симона Кръстилева от Природоматематическата гимназия „Климент Охридски“ намерили на 12 юни на пейка в района на Автогарата в Силистра мъжка чанта с 235 лв., лични документи и други вещи. Без колебание те я предали в полицията.

Ден по-късно полицейски служители издирили собственика и му върнали изгубеното.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ниски води на Дунав

До 163 см падна вчера нивото на река Дунав при Силистра. Това е отбелязано в сайта на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав. За днес се отчита повишаване с 16 см. Критичното ниво в силистренската акватория е под 120 см. При ниски нива опасност от образуване на прагове има в силистренския участък на река Дунав около село Ветрен, в..

публикувано на 22.07.21 в 11:11

Обявиха второ класиране за гимназиите

Излезе второто класиране в гимназиите след 7 клас. Тази година в Шуменска област ще бъдат сформирани над 70 професионални и профилирани паралелки с прием в 8 клас, местата са над 1600. Силистра също обяви в торото класиране за прием в VІІІ клас. До момента се записаха 701 ученици от първото класиране. Класирани ученици, които не се явиха..

публикувано на 20.07.21 в 14:51

Имунизации по селата

Мобилни пунктове за ваксиниране срещу коронавирус ще има днес в малките населени места от Силистренска област, се съобщава в Единния информационен портал. Мобилният екип на Многопрофилната болница за активно лечение – Силистра ще бъде в пет села. В 9,15 ч. ще се поставят ваксини в  кметството в Белица, в 11 ч. –  в здравната служба в Шуменци, в 11,20..

публикувано на 18.07.21 в 09:03

Йовков на стенопис

До две седмици трябва да бъде завършена художествена композиция на фасадата на Средното училище "Йордан Йовков" в Тутракан по проект "Подкрепа за успех". Използва се секо техника, при която се работи върху суха мазилка с водоразтворими бои. Женя Калева, родом от Шумен, е автор на документалния стенопис, чрез който ще бъде пресъздаден..

публикувано на 16.07.21 в 16:15

Президентът на жътва

С хляб и сол посрещнаха в силистренското село Професор Иширково българския президент Румен Радев. Преди минути той пристигна със съпругата си Десислава Радева за откриване на жътвената кампания. Негов домакин е кметът на община Силистра Юлиян Найденов. Житните блокове са собственост на земеделска кооперация "Нива". В момента местна фолклорна група..

публикувано на 16.07.21 в 09:29

Президентът открива жътвата

Президентът Румен Радев е на посещение в Силистренска област днес. От 9 ч. той ще участва в откриването на жътвената кампания в село Професор Иширково. В 11.30 ч. държавният глава ще бъде посрещнат с ритуал пред сградата на Художествена галерия Силистра. В една от залите малко по-късно е срещата му с граждани и творци. В програмата на..

обновено на 16.07.21 в 07:45

Дрогирана зад волана

24-годишна жена е задържана за шофиране след употреба на дрога, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Вчера около 22:20 часа тя се движела по ул. „Христо Ботев“ в Тутракан. Полицаите установили, че е седнала зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин. Отказала е да даде кръвна проба. По случая е образувано бързо..

публикувано на 14.07.21 в 09:47