Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По-ниски цени по време на пандемия

4
"Арена Шумен"
Снимка: Радио Шумен

Да падне с до 50 процента цената за ползване на площите в зала „Арена Шумен“ заради намаления капацитет за провеждане на културни събития, развлекателни мероприятия и спортни събития. Това реши днес Общинският съвет в Шумен.

Намалението ще важи за всички, ползвали залата за мероприятия, проведени след влизане в сила на заповедите на министъра на здравеопазването от 29 април и от 18 май. По-ниските такси за наемане на площи в "Арена Шумен" ще са в сила до края на извънредната епидемична обстановка.

По този начин ще се улесни организацията и провеждането на различни мероприятия, ще се намали финансовата тежест върху организаторите и ще се увеличи ползването на залата в условия на извънредни противоепидемични мерки, смятат от Общината.

Досега таксата за наемане на основното игрище за 12 часа, при използване само на седящите места по трибуните, беше 1800 лева. При използване на допълнителни столове на зона „терен“ за 12 часа цената беше 3600 лева.

Чуйте целия репортаж за юнското заседание на Общинския съвет в Шумен на Невена Николова.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа край Шумен

30-годишна жена с лек автомобил "Тойота Ярис" с шуменска регистрация катастрофира в Шумен преди минути. Това съобщи репортер на Радио Шумен от мястото на произшествието. Колата е попаднала в дупка и след това се озовала в храстите. Произшествието е станало на изхода на Шумен преди Пети километър. Жената не се е обадила в полицията.

публикувано на 05.08.21 в 11:52

КАТ бди на пътя

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места започва днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Целта й е да не се допускат тежки пътни инциденти и да се осигурява безопасно движение по пътните артерии в региона. В операцията ще се включат и служители на охранителна и..

публикувано на 05.08.21 в 11:41

Пожарна и доброволци гасиха пожар

Сигнал за пожар в отпадъци преди село Стоян Михайловски е приет вчера сутринта в шуменската полиция. Към произшествието е насочен екип на РСПБЗН - Нови пазар. За помощ в гасенето на пламъците, които били на голяма площ , пристигнал втори екип. Пожарът, предизвикан от небрежност при боравене с открит огън, е погасен с 22 тона вода. За потушаване..

публикувано на 05.08.21 в 11:07

Дрогиран зад волана

22-годишен мъж от Варна е задържан след шофиране след употреба на кокаин, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена от екип на пътна полиция около 16:10 часа на ул. “Йоан Екзарх“ в Нови пазар. Спрян бил водач на лек автомобил с варненска регистрация. Зад волана е бил 22-годишен мъж. Тестван е с дръг чек, който е отчел положителна на..

публикувано на 05.08.21 в 11:04

Челен удар на пътя

22-годишен мъж от село Тодор Икономово е пострадал след инцидент с лек автомобил, съобщават от шуменската полиция. Произшествието станало около 20:40 часа на 3 август. Мъжът, който управлявал велосипед на кръстовище, образувано от улиците „Любен Каравелов“  и „9-ти септември“, се ударил с водач на лек автомобил Ауди „А3“ с шуменска регистрация...

публикувано на 05.08.21 в 11:00

Патрони в килера

Сигнал от 62-годишна жена за намерени боеприпаси в жилище в Нови пазар е получен вчера сутринта в полицейското управление в града, съобщават от шуменската полиция. На ул. “Патриарх Евтимий“ е изпратен полицейски екип. Изяснено било, че при извършване на ремонтни дейности в новозакупено жилище собственичката намерила патрони. При оглед на място..

публикувано на 05.08.21 в 10:52

Бой в тъмното

Двама мъже са задържани за нарушаване на обществения в РУ- Шумен, съобщават от полицията. Малко след 21:30 часа екип на пътна полиция, който преминавал по ул.“ Алеко Константинов“ в града, забелязал двама мъже, които се бият. Униформените спрели, за да изяснят ситуацията. Установено било, че между двама местни жители на 26 и 58 години възникнал..

публикувано на 05.08.21 в 10:14