Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Челен удар в стълб

Снимка: Радио Шумен

Тежкотоварен автомобил е катастрофирал в лека кола, след това в електрически стълб и ограда, съобщават от търговищката полиция.

Инцидентът е станал снощи на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Тополница“ – на входа за кв. „Въбел“. 36-годишната водачка на камиона не спазила дистанция. 24-годишният шофьор на леката кола е без наранявания.

Пробата за алкохол на жената е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Юмруци в лицето на полицай

Мъж е задържан в РУ-Попово, след като е нанесъл удар на полицейски служител. Това съобщават от търговищката полиция. Малко след 1 ч. на 2 август екип служители на управлението са се отзовали на получен сигнал на тел. 112 за силна музика на адрес на ул. „Панайот Хитов“ в Попово. При появата на полицаите 25-годишен мъж от с. Баба Тонка, община..

публикувано на 02.08.21 в 12:05

Олимпийският медал е за Търговище

Първият спечелен за България медал от Олимпиадата в Токио остава в Търговище. Това обяви сребърната медалистка на 10 метра пистолет Антоанета Костадинова при завръщането си у дома. Стотици нейни съграждани се събраха, за да я посрещнат с бурни аплодисменти и цветя. „Всички се вълнуваме, всички сме със сълзи на очите. Никога не съм предполагал, че..

публикувано на 01.08.21 в 23:12

Опазиха общинската вода

Мораториум върху издаването на разрешения за водовземане от минерални води, публична общинска собственост, за промишлени цели, наложиха общинските съветници на заседанието си днес. Забраната е за срок от 10 години. Докладната бе внесена от група от 31 общински съветници. Предложението за мораториум е във връзка с инициативата на заводите..

публикувано на 29.07.21 в 10:10

Щети за 1 милион в Антоновско

Община Антоново кандидатства пред Междуведомствената комисия   към Министерския съвет за възстановянето на щетите след бурята и пороя в края на юни. Средствата са основно за пораженията по инфраструктурата, заяви заместник- кметът на Антоново Исмаил Ибрямов. "Ще бъдат изградени 9 моста в селата Стеврек, Малка Черковна, Дъбравица,..

публикувано на 29.07.21 в 09:00

Пръскат срещу вредители

Обработват липите и кестените срещу вредители в Търговище. Третирането започва в 21.30 ч. тази вечер и ще продължи през цялата нощ. Кестеновите дървета ще бъдат пръскани срещу листоминиращия молец, който унищожава листната маса. Обработката е трета поред за годината. Липите ще се пръскат срещу листни въшки за втори път. Дейностите ще се..

публикувано на 28.07.21 в 14:22

Нов завод за милиони

Над 27 млн. лв. ще бъдат инвестирани в цех за обработка на плоски стъкла, които са 100% за износ, от стъкларските заводи в Търговище. Три фирми ще вложат общо над 55 млн. лв. в страната и ще разкрият и близо 250 нови работни места. Това обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков, който им връчи сертификат клас А по реда на Закона за..

публикувано на 27.07.21 в 13:27

Алгоритъм с правила срещу COVID-19

Бавно и постепенно нараства броят на новозаразените с коронавирус в Търговищко, както и на тези, които са в болници. Това заяви д-р Марин Йовов – гл. секретар на РЗИ - Търговище, при представянето на актуалната епидемична обстановка за региона по време на заседание на Областния координационен щаб за борба с коронавируса. На срещата бе взето..

публикувано на 27.07.21 в 11:20